Majom a ketrecben

Igen, újra támad a magaskultúra, ezúttal az RTL II-n! Most, hogy kis hazánk csurig megtelt ügyesebbnél –ügyesebb énekes előadókkal, akiket már haknizni sem tudnak elküldeni, hiszen még nem fulladtak ki teljesen az előző szériában „befutott” sztárpalánták, itt az idő, hogy a nézettség érdekében újra előrángassanak néhány agyhalott idiótát, és bezárják őket egy luxuskéglibe, hadd éljék a (nemi) életüket a nagyvilág szeme láttára.

Figyelem emberek, vasárnap indul a Való Világ 6! Úgy van, ez már a hatodik, és igen, már senki nem emlékszik rá, hogy mi a fene is volt az első ötben. Főleg, hogy utána a főszereplők nagy része vagy eltűnik a süllyesztőben, vagy valami új szenzációs médiakarrrierbe kezdve (rapperkedés, kamu valóságshowban való szereplés, ducimodellkedés) próbál meg bennmaradni a köztudatban.

vv.jpgMár a válogatók alkalmával meg lehetett figyelni, hogy bizony a készítők most nagyon alacsonyra tették az IQ-szintet, tudvalevő, hogy minél nagyobb ökör valaki, annál könnyebben csinál tök hülyét magából, az unatkozó értelmiség meg majd arról fog pletykálni a telepi kocsmában, hogy megint ki villantott puncit és az szőrös volt-e. Vagy, hogy egyikük fejbe verte a másikat egy kishokedlivel, és ezért biztos ő fog kiesni. Mert ez lesz emberek, a készítők biztosra mennék, az a fontos, hogy a tévénéző úgy érezze, hogy igen, tele van a világ nála hülyébb emberekkel. És nicsak, ott is mutogatnak párat!

Aztán, ahogy lenni szokott, ezekről ír majd nemsoká a Story magazin, forgat a csatorna pletykaműsora, a Youtube-on nézheted a legjobb jeleneteket, ahányszor csak tetszik, és ha akarod, ha nem, bele fogsz futni ebbe az idiótaságba. Bűnös élvezet lesz, az bizony, mint az Éjjel-Nappal Budapest, mert az tutira hazudik, aki azt mondja, hogy legalább pár percet nem nézett meg belőle!

Én nem azt mondom, hogy adjanak minden este intellektuális vetélkedőket, majd francia  fekete-fehér művészfilmeket a kereskedelmi csatornákon, kell az ilyen is, mert nézze, akinek jól esik, csak nekem ne kelljen minden véletlen kattintás után azon aggódnom, hogy mikor mászik az arcomba az egyik főszereplő hölgy műmelle.

De, ahogy a bölcs római államférfi is megmondta annak idején: "Kenyeret és cirkuszt a népnek!" A cirkusz része úgy néz ki, nálunk nagyon jól működik.