Pusheen, a macska

Cuki, szürke, rajzolt, dagi, és ráadásul még macska is. Elküldheted matricaként üzenetben, ha nincs kedved kifejteni a véleményedet, vagy lájkolhatod az oldalát a Facebookon, követheted a Tumblren, és ha nagy fan vagy, még a könyvét is megrendelheted, vagy alhatsz az őt ábrázoló kispárnán. Pusheen, a cica sztár lett az interneten. De honnan is indult mindez?

pusheen.gif

Névjegy

Pusheen egy rövidszőrű, nőstény házimacska, színe szürke csíkos, életkorát nem tudjuk, de az biztos, hogy még mind a kilenc élete megvan. Kedvenc tartózkodási helye a kanapé, hobbija pedig az alvás és a blogolás. Nem válogatós, minden ételt szeret.  

Története

A dagi cica két rajzoló, Clare Belton és Andrew Duff fejéből pattant ki, mint a 2010 májusában indított webképregényük, az „Everyday Cute” (Mindennapi cukiságok) egyik karaktere. A képregény főszereplőit a rajzolópáros saját magáról mintázta és a mindennapi életüket mutatta be vicces formában. Mellettük állandó szereplő volt Carmen, a sárga kutya, és Pusheen, a dagi, szürke cica, akihez az ihletet Belton a saját emlékeiből merítette. Gyerekkorában ugyanis volt egy hasonló macskája, akit egy menhelyről fogadott örökbe és Puisin-nek (ezt a kiscicára használják az ír nyelvben) nevezett el.

pusheen2.gif

2011 februárjában Pusheen külön blogot kapott, ahol saját képregények, gifek és rajzok szórakoztatták a dagi cica rajongóit.

pusheen3.jpg

2013-ban Belton kiadott egy nyomtatott Pusheen- könyvecskét is, „I am Pusheen the cat” ( Pusheen vagyok, a macska) címmel, amiben a sok, már ismert tartalom mellett soha nem látott rajzokkal csakugyan találkozhatnak a macsek lelkes hívei. A dagi cicát ezidáig a Facebookon 6,7 millióan kedvelték, a Twitteren pedig több, mint 86 ezer követője van.

 

 

Mi is megtaláltuk

Magyarország mémgyára szintén felfedezte magának a macsekot. A „Mit mondana Pusheen?” csoportnak a közösségi oldalon már 7500 rajongója van. Az oldalra bárki küldhet tartalmat. A "Geci- Pusheen gonosz tesója" oldal megpróbál görbe tükröt állítani az internetes mémeknek, a legtöbb képen nagy pénzhalom, csajok és flegma szövegek veszik körül a kissé átalakított macskamémet. Ennek a klubnak már 39 ezer rajongója van.

pusheen4.jpg

A cica sikere eddig töretlen, a kérdés csak az, hogy mikor érkezik egy cukibb, vagy jópofább rajzolt állatka.