Petőfi Sándor meg Szintiboy az X-Faktorban

Az RTL Klubos tehetségkutató már végérvényesen a saját maga paródiájává vált.

x_faktor01.png

A tehetségkutató műsor, mint műfaj, úgy tűnik, sosem kopik ki a magyar tévéből, sőt, ha valamelyik csatorna valami óriásit szeretne robbantani, bedobja az általa megvett formátumot, és megpróbálja érdekes emberekkel kitölteni a műsoridőt. Csakhogy, amíg tíz éve még a legtöbb ember elhitte, hogy itt tényleg "sztárcsinálás" folyik, és ez az egyetlen út arra, hogy felfigyeljenek a tehetségére, manapság már rengeteg olyan platform van, ahol bárki megmutathatja magát. A fiatalok csak háttérzajnak használják tévét, ha ki akarnak tűnni, egyből nyomják a tartalmat az Instára meg a Youtube-ra. És tudják azt is, ha ott csinálnak hülyét magukból, sokkal előbb tehetnek szert népszerűségre, mintha ugyanazt a marhaságot egy tévéműsorban tennék. 

x_faktor03.png

Szóval nem lennék most a tehetségkutató castingosainak a helyében, hiszen aki tehetséges, az már régen ismert, aki meg nem, de valamilyen szinten képernyőképes, az a neten nyomja a baromságokat. Jó sok meló lehetett összeszedni olyanokat, akik hajlandóak kiállni a színpadra és a produkciójukból össze lehet vágni valamiféle szórakoztató tartalmat. Épp ezért lett a tegnapi adás inkább szánalmas, mint komolyan vehető. 

Egyértelműen látszik, hogy a csapat is rájött az internetben rejlő lehetőségre, hiszen sikerült előkukázni olyan örökérvényű "művészeket", mint Szintiboy, a magát énekesnek és húsz kilóval könnyebbnek gondoló Miriam (aki megcsinálja a kötelező balhét), és a jelenleg tinik körében nagyon népszerű Nemazalányt, hogy ugyan már, dalolgassa el nekik a Petőfi Sándort. 

x_faktor04.png

"Nincs továbbjutás, nincs lemez sem! Töltsétek le 2050 Ft-ért a netről!"

Azt nem tudom, hogy a zsűri tényleg elhiszi-e, hogy ezek az emberek maguktól jelentkeztek ebbe a műsorba, minden esetre olyan jól rácsodálkoznak mindenre, mintha egész nap ezt gyakorolták volna. Abba, hogy ők mennyire relevánsak a zsűrizésben, nem mennék bele, ehhez a mezőnyhöz pont megfelelnek, sőt Gigi naív tanárnénis stílusa kimondottan aranyos, ByeAlex meg annyira bölcsész, hogy csak a tarisznya hiányzik az oldaláról. 

Persze azért itt is megvolt A Nagy Hang, amin mindenki elcsodálkozott. Szekér Gergőnek biztosan a lelkére kötötték, hogy ne mondjon túl sokat magáról, hiszen őt színházi körökből már ismerhetik, sőt a srácnak Youtube-on is több dala fenn van, és igen, abból is hallatszik, hogy tud énekelni. Mint ahogy az is, hogy nem idegen neki a színpad. Nagyon jót röhögtem az arckifejezésén, ahogy nem is próbálta meg leplezni, hogy azt várja, végre kimondják a négy igent, aztán húzhasson végre sörözni a haverokkal. 

Ugyan én a netről néztem, miután tele volt a Face "Nemazalány az X-Faktorban!!44" kiírásokkal, de én is azt vártam már, hogy legyen vége, pedig bele is pörgettem. Nem tudom, milyen nézettséget produkál, de szerintem ezt a dolgot már nagyon nem kellene erőltetni...