Koczy és a csodalámpa

 

Ismét rávettem magam némi diákmunkára, nehogy már csak heverjek vagy vedeljek egész nap, mint az átlagos egyetemisták a vizsgaidőszak szabadon maradt pár napján.
 
Nos, összeszerelés… Lámpa…
Illetve a lámpa egy részének összeszerelése, és becsomagolása, amit a kicsomagolás után a kedves lámpára vágyó állampolgár tovább folytathat, mert egy lámpát egészben árulni manapság túl egyszerű lenne.
 
Lassan már profira képzem magam ezen a téren is, nem is gondolnátok, mennyire bonyolult feladat ez.
Először is, most valami ritka ronda design lámpa van épp terítéken, aminek, most kapaszkodjatok meg, a tervezőjének a neve fel van tűntetve a dobozon. Az Istenit, ez egy retkes lámpa, alja van, teteje, és benne az izzó! Mit kell ezen annyit tervezgetni?!
 
Node, a lámpatestre kell matrica. Nem is egy! Mindjárt három! Három olyan fölösleges matrica, amelynek az információtartalma elenyésző egy  laikus lámpatulajdonos számára, és nem is túl esztétikus, szóval az lesz az első dolga, hogy leszedi róla.
DE nekünk azért oda kell figyelni, hogy az a matrica hogyan van odatéve, merrefele fordul, és szembe van- e a pöcörővel.
 
Apropó pöcörő… Ezek veszélyesek. Veszélyesek az ujjaink testi épségére. Főleg mikor rá kell nyomni valamire, és nem megy! Ódzkodjatok a lámpapöcörő karikáktól!
 
Szabály, hogy minden egyben lévő alkatrész alkatrészét még külön kis zacsikba be kell csomagolni, (ez biztos tök jó a zacsigyártó cégeknek, de mi lesz így a világ kőolaj készletével?!) és még arra is figyelni kell, hogy merre van a lámpazsinór. Mert nyilván, ezt később nézegetni fogják kicsomagolás közben.
 
Miután ez kész van, betesszük az egészet egy dobozba, és veszünk hozzá egy csipetnyi lámpaburát, amire szintén rámelegítenek egy nejlont meg megint egy matricát – érzitek remélem a matricák jelentőségét a lámpaiparban!- aminek persze a doboz „kikukcskálójában” látszania kell. Na, most miután ráorigamiztuk a dobozt az így elkészült „darabos” termékre, mindezt bele kell tenni egy nagyobb dobozba.
 
Nade, nem ám csak így meg úgy! Igazi Csináld magad! szakkör ez a lámpabiznisz, úgy ám! Mivel a valaki által összehajtogatott tálcára pakoljuk rá a magunk által becsomagolt, és bedobozolt terméket, amire aztán ráillesztjük a dobozt, ami persze nincs kész, mi törjük be, és zárjuk le, majd rátesszük a raklapra, amit szintén nekünk kell összerakni! Na?
 
Kész is, egy doboz, azaz hat darab csodálatos lámpa!
Fogyasszák egészséggel!