Falusi KRESZ- gyorstalpaló városi nyekenyókáknak
2013. június 08. írta: Koczy

Falusi KRESZ- gyorstalpaló városi nyekenyókáknak

Falun a KRESZ máshogy működik, mint máshol. Falun az utcák kellően szűkek és kellően lyukasak, az emberek pedig kellőképp ismerik egymást ahhoz, hogy felülírjanak néhány, számukra haszontalannak tartott szabályozást.

 

Jobbkéz-szabály falun nem igazán létezik. Itt úgy működik ez, mint a Teszkó parkolóban. Mindig az egyenesen haladónak van elsőbbsége. Ha pedig te, mint felvágós, tanult lakos esetleg megadnád a másiknak megjáró elsőbbséget, akkor a másik fél csak néz rád bambán, és nem érti, hogy mire fel van ez a közös várakozás. Ezután integet, majd miután nyugtázta magában, hogy te bolond vagy, kikanyarodik.

A buszról leszálló emberek több szempontból is veszélyesek. Többször megesik, hogy nem néznek körül, mielőtt kilépnének a busz elől/mögül, mert lehet, hogy azalatt a két másodperc alatt, amíg ő vizsgálódik, elhajt a mozgókenyeres, és akkor még egy utcát kell sétálnia, ha kiflit akar venni. Egyébként pedig, hiába van járda, a buszról hazafele tartó tömeg, elfoglalja az utat, és csak manőverezéssel lehet kikerülni, mivel ők is ugyanúgy szlalomoznak a lyukak között, ahogy az autós.

Falun mindenki ismer mindenkit, és tudja, hogy kinek milyen autója van. Tudja, hogy ha Pityu, a tetovált maffiózó jön szembe a kétháznyi fekete Merdzsóval, akkor jobb, ha félreáll, mert ha esetleg Pityu fekete Merdzsóján akár egy kis kőfelverődés is lesz, akkor annak csúnyán megissza az árát az öntudatos delikvens.

Mindig figyelmesen kell végighaladni a falu azon részén, ahol kerti tavacskára van, járdára viszont nincs pénz, mivel a szülők a kisbiciklivel kacskázó gyerekeket pont a napnak abban a szakaszában kísérgetik az út szélén, amikor már kellőképp sötét van ahhoz, hogy ne legyen feltűnő egy sötét ruhás, bóklászó alak.

A részeg, lámpa nélkül közlekedő biciklisnek MINDEN ESETBEN elsőbbsége van. Mert ha véletlenül nem állsz meg, és nem hagysz neki egy kamionnak is elegendő helyet a közlekedéshez, még képes lesz, és nekiesik a kormányvédő nélküli biciklivel az autónak, végigkaristolva több elemet. És amikor megkérdezed tőle, hogy ezt hogy gondolta, közli veled, hogy elütötted…

 

drunk_bike_fall.jpg

Remélem sikerült némi hasznos információval szolgálni. Balesetmentes közlekedést!

A bejegyzés trackback címe:

https://koczyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr955351376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mariska16 2013.06.10. 09:43:07

Valami pozitívumot is lehetett volna írni, mert biztosan van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.10. 09:43:52

:D ez jó! talán csak annyit hozzá, hogy falun a biciklisnek mindig elsőbbsége van, ha részeg ha nem.

marinénik és józsibácsik soha, de soha nem néznek se jobbra se balra, csak mennek, mert az ótós úgyis láttya őket. kanyarból át a túloldalra simán és gond nélkül, közben még bele is kotornak a szatyorba a buxa után kutatva ami a kormányon lóg áfkorz. jól van ez így.

Bretschneider detektív 2013.06.10. 11:25:31

A kombájnos nem veszi le az asztalt, a traktoros a rendsodrót. :-) Szűkebb utcákban gyalog sem férsz el mellettük.

Tudok egy egyutcás faluról, ahol alig néhány tucatnyian laknak, de szinte mindnek van traktor, kombájn, stb. mezőgazdasági gépjárműve. A falu névtáblája alatt pedig ki van téve a "mezőgazdasági gépjárművel behajtani tilos". :-)

Halottak napján a kivilágított temető mellett kivilágítatlanul 0,5 km / nap sebességgel közlekedő feketébe öltözött nénikék. :-)

És a szimszonos gyerekek...

mariska16 2013.06.10. 12:00:50

A falusiak is biztos tudnának mesélni "érdekes" közlekedési helyzeteket a városiakkal kapcsolatban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.10. 12:18:48

@mariska16: neparázzál már mariskám, mink is tanyasiak vagyunk. áldásbékesség van, nohát.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.10. 14:30:39

Milyen durva már, hogy minden mondat igaz?!

(nem városból írom, faluról)

Bretschneider detektív 2013.06.10. 15:04:53

Én is falusi voltam, az utcánk végében mindig kötésig állt a tehénszar, mert ott várták be egymást a gulyába gyűlő tehenek. (Meg a gazdák is igyekeztek a reggeli fejés után odaterelni őket, hogy ne az istállóban végezzék el a dolgukat, hanem inkább az utcán.)
És akkor cikk-cakkban közlekedtünk bicajjal.

Bretschneider detektív 2013.06.10. 15:06:26

És igen, a csorda (nem gulya, mint azt az előbb tévesen írtam): ahogy reggel héttől nyolcig szépen végigvonultak lassan a falun, mögöttük a busz, a kenyereskocsi, meg feltorlódva a teljes forgalom. :-)