Garantálom önnek a 17 millió forintot!
2013. augusztus 18. írta: Koczy

Garantálom önnek a 17 millió forintot!

„Erzsébet megkérdezte mekkora kockázatot vállalok ezzel a műsorral, az legyen az én bajom. Amit én csinálok, az illegális” – ragadta meg a figyelmemet a vasárnap délelőtti szokásos kóválygásom közben ez az akaratlan önvallomás. Természetesen mi más ment volna a háttérzajnak hagyott tévében, mint az egyik kereskedelmi csatorna több, mint egy órásra húzott jósműsora. Persze ebben a kiragadott foszlányban a mágus nem a pénzkereső tevékenységére, hanem annak milyenségére utalt; olyan varázslatot végez ugyanis, amit nálunk BETILTOTTAK!

Nos, én ezt az egész mágusos-varázslós hacacárét betiltanám…

Persze, már régóta téma, hogy mi is van ezzel a műsornak csúfolt dologgal, ami mára már egész iparággá nőtte ki magát. A képernyőn való bohóckodás mellett elérhetőek a neten, és a lottózókban is láttam már feltűnni Astro.TV nevű sorsjegyeket. És ezeket az „alkotók” szépen össze is kapcsolják. Hiszen a műsorba betelefonálókat arra buzdítják, hogy sorsjegyet vegyenek, így anyagi gondjaik egyből megoldódnak, mivel milliókat nyerhetnek, vagy átkapcsolják őket egy másik „kollégához”, aki felerősíti az energiát, ők meg gombolják le a percdíjat. Egyébként is azzal hitegetik az embereket, hogy mindenféle energiabefektetés nélkül, csupán azzal, hogy betelefonálnak és bemondják a keresztnevüket és a születési dátumukat, biztos bevételhez juthatnak csupán néhány napon belül. Dolgozni nem kell, jönni fog a szerencse, ne aggódjunk, mert az élet csak így működik. Hipp-hopp érkezik is a pénz, miután egy pszichopata tekintetű dilinyós integetett egy gyertya fölött. Komolyan, van aki bedől ennek? Van, aki ettől vár bármiféle megoldást?

Hát van…

 jósműsor.jpg

„Mindjárt felteszem Ildikót a felenergetizált szelvényre.”

 

„Alexander Mágus, én hallottam már többször is az ön adásában mondták már, hogy nagyobb összeget is nyertek, vagy bármi más módon hozzájutottak. Nálam az a probléma, hogy nagyon nagy összegre lenne szükségem ahhoz, hogy ki tudjak mászni ebből a mély árokból, amiben pénzügyileg sajnos most vagyok, 10 millió forintra lenne szükségem” – mondja el-elcsukló hangon a delikvens. 

„Marika drága, megmondom én önnek őszintén, én magamtól nem mernék ilyen összeget bevállalni, megnézem a kártyából, ki is fújom a lapokat, hogy tudok-e, eleve a gyorsítógyertya miatt biztos, hogy pénzhez jut, ez nem kérdés, 10 millió forint, na nézzük! Marika drága, garanciát tudok rá vállalni, itt van benne! – mutatja fel a kártyalapot a fekete-fehérbe öltözött fickó.

Garanciát? És ha nem jön be? Hol lehet reklamálni?

És ezzel nincs is vége, mert a műsoridő végéhez közeledve egyre nagyobb összegeket GARANTÁLT, és mondta biztosra, hogy az a valaki több tízmilliós nagyságrendű pénzekhez fog jutni.

Egyszerűen nem bírom felfogni, 2013-ban hogy engedhetnek meg ekkora néphülyítést. Persze, mondhatjuk, hogy mindenki a saját akaratából telefonál, és arra költ el több ezer forintot, amire akar, de akkor ezen az elven visszavonhatnák a zéró toleranciát is. Mindenki döntse el, hogy iszik vagy nem vezetés előtt/után/közben, de ha ittasan balesetet okoz, zárják évekre börtönbe. Nem volna sokkal egyszerűbb? 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr535465727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neander 2013.08.19. 14:25:00

Ráadásul biztos vagyok benne, hogy több, ma is hatályos törvényt szegnek meg. Ha valaki akarná, simán börtönbe lehetne juttatni ezeket mind.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.19. 15:41:10

@Neander: sajnos nem így van. Én akarnám, mi több, egyszer illetékes elvtárséknál rá is kérdeztem, az volt a válasz, hogy ez bizony nem sért semmilyen törvényt. :(
(konkrétan pár éve, az NMHH akkori elődjénél vagy tán már az NMHH-nál érdeklődtem)

Don Quixote de la Ferko 2013.08.19. 16:07:45

Ez is csak egy üzlet.
Hazudik, pont úgy, mint a köcsög ratyi újságírók.
Ha a média állandó hazugsága nem zavar, akkor ezzel mi a bajod?

Árpád Tóth 2013.08.19. 19:28:50

Épp ez a baj!!Semmilyen törvényt nem sért?Talán kellene törvényt alkotni erre!Az életünk számtalan részébe,olyanba is amibe nem kellene kezd beleszólni az állam,de ahová kellene oda nem?Persze hihetetlen számomra ,hogy együgyű embereket ilyen pofátlan módon törvényesen lehet kihasználni.

Zebulon10 2013.08.19. 20:53:34

Lesz majd egy Nemzeti Jósda. Az teljesen jó lesz és igaz.

Circus 2013.08.20. 10:46:29

Csak egy észrevétel - beépített embernek (aki 'szereplése' után kap mondjuk 10e forintot) én is nyugodtan ígérgetnék fűt meg fát.

Ettől függetlenül csatlakozom Tiltsák Bea kartácsnőhöz.