Vizsgaidőszak? Az...
2014. január 09. írta: Koczy

Vizsgaidőszak? Az...

FINALS.jpgVizsgaidőszak… Itt van, megint eljött az évnek az a része, amikor úgy igazán tanulni kell. Minden egyetemista rémálma, és a szorgalmi időszak végén remegő kezekkel számolja vissza a napokat az első vizsgájáig. Ilyenkor a jó egyetemista tervez, beosztja a napokat szépen, hogy egyenletesen elosztva a tanulnivalókat, kipihenve, tökéletes tudással járulhasson a tanár elé azon a bizonyos napon. Most komolyan, ti ismertek olyan egyetemistát, aki ezt így csinálja?!

Miért is tenné, hiszen a vizsgaidőszak az, amikor az embernek annyi teendője és bepótolnivalója támad, hogy meg sem bírja számlálni.

Filmek és sorozatok

A szorgalmi időszakban annyira lekötötték az egyetemistát az egyéb teendők, hogy nem volt ideje nyomon követni a kedvenc sorozatát. Mikor máskor tudná ezt a lemaradást bepótolni, mint ilyenkor?

9075350-surprised-people-are-watching-a-movie.jpg

Takarítás

Az egyetemista rájön, hogy kosz van. Igaz ez a kosz pár hete nem zavarta, vígan elücsörgött benne, de most úgy érzi, itt az idő. Itt az idő, hogy rendet rakjon a szobájában, szín és méret szerint rendezze a szépen összehajtogatott ruhákat a szekrényben, majd kitakarítsa az albérlet többi részét is. Ha már így belejött.

Spring-Cleaning.jpg

Főzés és sütés

Az egyetemista rájön, hogy a tanuláshoz bizony energia kell, amit mi más adhatna, mint az étel. Igaz, egyszerűbb volna úgy tenni, ahogy az év nagy részében tesz; ráklikkel a kiválasztott ételre, és vár. Azonban most furcsa vágyat érez az iránt, hogy a jegyzetektől minél messzebb kerülve kiélhesse rejtett, gasztronómiai csodákra képes énjét.

Cooking-Disaster.jpg

Internetes videók

Fontos, hogy mindig képbe kell lenni a legújabb interneten terjedő hülyeséggel. És, ha már azokat megnézte, miért ne nézné meg azokat is, amik évekkel ezelőtt voltak szuperek? Sőt, hátha talál még valami jobbat is. Arról nem is beszélve, hogy az internet tele van motivációs videókkal.

Például ezzel:

 

A világ nagy dolgai

Mi zajlik a világ másik felén? Milyen a pártok támogatottsága Magyarországon? Melyik celeb, mit mondott? Milyen az árfolyama a Japán Jennek?  Ezek a dolgok lehet, hogy eddig nem érdekelték az egyetemistát. Most biztos, hogy fogják!

 1323454624.0535-rtlklubhirado120-f.jpg

 

Blogírás

Az egyetemista rájön, hogy annyi mondanivaló gyűlt össze benne, hogy azt bizony muszáj kiadnia magából.

blogger-outreach-2.jpg

 

Aztán a vizsga előtti pár napban az elkeseredett egyetemista turbó sebességgel, hajnalig tartó jegyzet-és könyvátnyálazással, valamint azzal a koffeinmennyiséggel a szervezetében, ami még nem halálos, jut el a vizsgáztató elé. Ott pedig Fortuna kezeibe adja magát...

 

 

Figyelem! A fent olvasott szöveg valósággal való egyezése csupán a véletlen műve lehet, hiszen a magyar egyetemisták mind okosak és szorgalmasak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr725748726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2014.01.10. 08:56:50

Az iskola diákjai közül a legtöbben arról beszéltek, hogy a fiú azért akart végezni magával, mert az iskola egyik bandája folyamatosan zaklatta. Állítólag állandóan csicskáztatták, megütötték, nemegyszer az is előfordult, hogy arcon köpték. Az igazgatóa Velvetnek azt mondta, ő nem tud kényszerítésről, sem fizikairól, sem lelkiről.

...HMMM....AZ IZGAZGATÓ NEM TUDOTT SEMMIFÉLE ZAKLATÁSRÓL ? KÉRDEM ÉN, AKKOR HOL IS VAN A SOKAT MANTRÁZOTT "ISKOLA NEVELŐI HATÁSA" ???????????????

A VAKONDLYUKBAN ????????????

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2014.01.10. 09:11:17

@kvadrillio: Köszönöm a hozzászólásodat, azonban úgy érzem ez most nem teljesen kapcsolódik a témához. Ettől függetlenül én is felháborítónak tartom a dolgot. Ha időm engedi, ennek is szentelek majd egy külön posztot.

ritmikus csimpifon 2014.01.10. 11:26:13

Ez mutatja a magyar oktatás majdnem kizárólag lexikális biflázást megkívánó természetét, mivel ki az a normális agyú ember, aki nagymennyiségű értelmetlen információ láttán örömmel kezdi el azt benyalni. Normális agyú lény ösztönösen védekezik, minél inkább próbálja távol tartani magától a tonnányi felesleges "tudást".

Kedvencem volt, hogy amikor a NIK-re jártam, megkérdeztem az egyik szivacsagyú okostojást a digi vizsga előtt, hogy szerinte mire jó a tristate kimenet (tele van vele a számítógép), erre mondja: "f@sz tudja, kit érdekel, de álmomban is le tudom rajzolni", meg kívülről fújta a hülye diffegyenleteket. Na ennyit ért számára a híres oktatásunk.

Magyar oktatás == 95% értelmetlen seggelés, 5% értelmes, gyakorlatias tudás.

2014.01.26. 11:31:30

@ritmikus csimpifon:

Ez így van!! Most fejeztem be a harmadik vizsgaidőszakomat, mint másodéves gépjárműmérnök hallgató és annyit tudunk a kocsikról hogy van 4 kereke. És nem azért mert rossz tanuló vagyok, hanem mert még nincsenek olyan tantárgyaink. Jó persze azért szükség van az alapozó tantárgyakra is, de néha azért lehetne olajos a kezem...

A bejegyzésről annyit hogy jópofa és általánosságban igaz. Bár rám kevésbé jellemző. Nem, nem vagyok stréber, csak simán a szorgalmi időszakban tanulok többet, így a megajánlott jegyek híján csak 1-2-3 vizsgám van max, amikre elég tanulni a vizsga előtt 2 nappal.