Ezekbe te is biztosan belefutottál már, ha sokkal fiatalabbnak tűnsz a korodnál

Soha nem értettem, hogy a fiatal lányok miért akarnak folyton idősebbnek kinézni, persze 17-18 évesen még nagyon bulisnak tűnhet, ha azt gondolják az emberről, hogy huszonöt, de higgyétek el, ha már jóval közelebb kerültök a harminchoz, mint a huszönöthöz, már jó pár dolog átértékelődik (jó esetben). No persze, néha előtör az emberből a gyermeki énje, de elég fárasztó, ha folyton azt veszik észre először.  tulfiatal.jpg

Rég nem látott rokon megkérdezi, hogy milyen lett a bizonyítványod és mit tervezel a nyári szünetre.

Okmányirodában:

  • -Jó, napot, első jogosítvány?- mosolyog rád az ügyintéző.
  • -Igazából lejárt, és meghosszabbíttatnám. 
  • -Óh... - néz zavartan. 

Amikor megemlíted, hogy épp egyetemre jársz, megjegyzik, milyen bátor vagy, hogy munka mellett csinálod az első diplomádat. Ha van kedved mosolyogsz és bólogatsz, ha nincs, kiábrándítod őket, hogy igazából a harmadikat. 

A munkahelyeden az ügyfelek azt gondolják, hogy te vagy az aktapakolgató gyakornok, ezért folyton megkérnek, hogy szólj légy oly kedves egy ügyintézőnek. Sajnálom őket, amikor el kell mondanom nekik, hogy én vagyok az... 

Alkohol vásárlásakor mindig elkérik a személyidet, majd az eladó hölgy megjegyzi, hogy "Hú, hát ennél sokkal fiatalabbnak hittem".

Szórakozóhelyen szintén elkérik a személyidet, még azokban a bárokban is, ahová rendszeresen jársz. 

A buliban láthatóan huszonpár éves srácok bámulnak és mennek oda hozzád. Amikor megmondod hány éves vagy furán néznek és kétféle választ adhatnak:

  • "Akkor szia!"
  • "Ja, nem baj..."

Amikor hozzáteszed, hogy férjnél vagy:

  • "Jóvan, ne kamuzzál már ekkorát!"

Az esküvőd előtt több ismerősöd megkérdezte, hogy:

  • nem érzed-e túl fiatalnak magad a házassághoz?

Vagy megjegyezte, hogy: 

  • milyen bátor vagy, hogy ilyen fiatalon férjhez mész.

Ha megemlíted egy rendezvényen, hogy "a férjem", először mindenki nyelvbotlásnak hiszi.

Amikor megtetszik egy vicces mintás kis crop top a New Yorkerben, nem mered megvenni, nehogy még fiatalabbnak gondoljanak. 

Ha meg felveszel valami komolyanak tűnő ruhát (pl. kosztümöt), úgy nézel ki, mint aki éppen a szóbeli érettségijére indul.

Baráti társaságban sokszor kerülsz a fent említett dolgok miatt te a poénkodás középpontjába.

Én tényleg nem értem, hogy az emberek miért nem veszik észre, hogy pattanások helyett ráncocskák kezdenek megjelenni az arcomon, minden esetre nagyon boldog leszek, ha negyven évesen huszonhétnek néznek majd.