Tényleg szükség van egy újabb netes trash -realityre?

Belenéztem a Dezső Bence nevével fémjelzett Brodapest nevű alkotásba. Jaj... 

brodapest01.png

Néha igazán nem tudom, a Youtube milyen algoritmus szerint válogatja a nekem ajánlott dolgokat, de sokszor bizony elég csúnyán mellényúl. Így történt ez egy új websorozat, a Brodapest esetében is, akikből egy embert sem ismertem, pedig majdnem mindnek van saját csatornája. Ha már egyszer ilyen kedvesen az arcomba nyomta a videomegosztó, úgy gondoltam, hogy belenézek. Na, most én vagy túl öreg vagyok már ezekhez, vagy nem értem a poént, esetleg egy besavanyodott sznob vagyok, de esküszöm nem tudom, ebben mi a szórakoztató. 

Az ötlet megálmodója Dezső Bence, aki valamilyen körökben (gondolom a 10-15 évesek körében) nagyon népszerűnek számít, több, mint 426 ezer feliratkozójának egy héten belül több videót is készít a csatornájára. Végigfutva a tartalmait elég nehéz megállapítani, hogy miről is szól a csatornája, leginkább clickbait címekkel van tele, meg azzal, hogy milyen "izgalmas" dolgokkal tölti a mindennapjait. Illetve az új videókban a barátnőjével közösen csinálnak teljesen értelmetlen dolgokat. Meg ugye azt sosem felejti el megemlíteni, hogy ő egy very important businessman, szóval sokat jár tárgyalásokra. 

brodapest03.png

No, ez a fickó, meg a barátnője pár haverjukkal karöltve úgy döntöttek, hogy megcsinálják az Éjjel-nappal Budapest low -cost verzióját, hiszen ha már a szintén mocskosul szar Középsuli is bejött, sőt a Dikh Tv-nek is lehet saját websorozata Buli Dorinával, akkor nehogy már ők ne lovagolják meg a hullámot. Két évnyi tervezés után pár hete végre megszületett a nagy mű, ahol azt látjuk, hogy Bence játsza a főnököt, a többiek meg csinálnak az előre kitalált szitukban ezt-azt a rájuk osztott szerepek szerint. Van a lazacsávó, meg a jófejcsávó, a pénzescsávó (aki azt sem tudja szerintem, hogy épp melyik bolygón vagyunk), de persze csajok nélkül semmit nem ér az egész, ott az éneklős lány, meg a DezsőBenceBarátnője sminkelős csaj. Egyedül azt a kopasz srácot nem értem, mit keres köztük, úgy tűnik, bele szorult némi értelem, és nem csak a bazi nagy egója hiteti el vele, hogy ért is valamihez a baromkodáson kívül. Az a baj az egésszel, hogy mindez se nem vicces, se nem életszerű, de legfőképp az az idegesítő, ahogy a huszonéves semmittevők látványosan nem foglalkoznak semmilyen értelmes dologgal. 

brodapest02.png

Értem én, hogy trash, meg hogy most ez megy, mert Logan Pault meg a hülye testvérét is több millióan követik, pedig nem csinálnak mást, csak embereket molasztálnak az utcán, meg úgy viselkednek a kamera előtt, mint egy nyolc éves, akit nem neveltek meg a szülei. Tudom azt is, hogy ezeknek az influencereknek (jézusom, megőrülök ettől a szótól, mert ezek a bohócok mindennek mondhatók, csak véleményvezérnek nem) csak annyi a lényeg, hogy a szponzorációkból minél több pénzt be tudjanak húzni, és az arcképükkel díszített túlárazott teákat még drágábban el lehessen adni. Csoportosan pedig még jobban megy a biznisz. 

De kinek csinálják ezt? Van, akit tényleg szórakoztat (az alkotókon kívül)? Vagy a fiatalok tényleg erre vágynak? Ilyen egyszerű őket szórakoztatni manapság? Tudjátok, én még abban a világban nőttem fel, amikor a Balázs show számított a magyar trash zászlóshajójának, annál meg csak egyre lejjebb megyünk évek óta, mióta boldog-boldogtalan megmutathatja a nem létező tehetségét az internet népének, szóval tényleg érdekel, ti hogy látjátok a dolgot.  

Aki nézi, légyszi, írja már meg nekem ide kommentben, hogy mi tetszik neki a Brodapestben!