Vizsgaidőszak? Az...

FINALS.jpgVizsgaidőszak… Itt van, megint eljött az évnek az a része, amikor úgy igazán tanulni kell. Minden egyetemista rémálma, és a szorgalmi időszak végén remegő kezekkel számolja vissza a napokat az első vizsgájáig. Ilyenkor a jó egyetemista tervez, beosztja a napokat szépen, hogy egyenletesen elosztva a tanulnivalókat, kipihenve, tökéletes tudással járulhasson a tanár elé azon a bizonyos napon. Most komolyan, ti ismertek olyan egyetemistát, aki ezt így csinálja?!

Miért is tenné, hiszen a vizsgaidőszak az, amikor az embernek annyi teendője és bepótolnivalója támad, hogy meg sem bírja számlálni.

Filmek és sorozatok

A szorgalmi időszakban annyira lekötötték az egyetemistát az egyéb teendők, hogy nem volt ideje nyomon követni a kedvenc sorozatát. Mikor máskor tudná ezt a lemaradást bepótolni, mint ilyenkor?

9075350-surprised-people-are-watching-a-movie.jpg

Takarítás

Az egyetemista rájön, hogy kosz van. Igaz ez a kosz pár hete nem zavarta, vígan elücsörgött benne, de most úgy érzi, itt az idő. Itt az idő, hogy rendet rakjon a szobájában, szín és méret szerint rendezze a szépen összehajtogatott ruhákat a szekrényben, majd kitakarítsa az albérlet többi részét is. Ha már így belejött.

Spring-Cleaning.jpg

Főzés és sütés

Az egyetemista rájön, hogy a tanuláshoz bizony energia kell, amit mi más adhatna, mint az étel. Igaz, egyszerűbb volna úgy tenni, ahogy az év nagy részében tesz; ráklikkel a kiválasztott ételre, és vár. Azonban most furcsa vágyat érez az iránt, hogy a jegyzetektől minél messzebb kerülve kiélhesse rejtett, gasztronómiai csodákra képes énjét.

Cooking-Disaster.jpg

Internetes videók

Fontos, hogy mindig képbe kell lenni a legújabb interneten terjedő hülyeséggel. És, ha már azokat megnézte, miért ne nézné meg azokat is, amik évekkel ezelőtt voltak szuperek? Sőt, hátha talál még valami jobbat is. Arról nem is beszélve, hogy az internet tele van motivációs videókkal.

Például ezzel:

 

A világ nagy dolgai

Mi zajlik a világ másik felén? Milyen a pártok támogatottsága Magyarországon? Melyik celeb, mit mondott? Milyen az árfolyama a Japán Jennek?  Ezek a dolgok lehet, hogy eddig nem érdekelték az egyetemistát. Most biztos, hogy fogják!

 1323454624.0535-rtlklubhirado120-f.jpg

 

Blogírás

Az egyetemista rájön, hogy annyi mondanivaló gyűlt össze benne, hogy azt bizony muszáj kiadnia magából.

blogger-outreach-2.jpg

 

Aztán a vizsga előtti pár napban az elkeseredett egyetemista turbó sebességgel, hajnalig tartó jegyzet-és könyvátnyálazással, valamint azzal a koffeinmennyiséggel a szervezetében, ami még nem halálos, jut el a vizsgáztató elé. Ott pedig Fortuna kezeibe adja magát...

 

 

Figyelem! A fent olvasott szöveg valósággal való egyezése csupán a véletlen műve lehet, hiszen a magyar egyetemisták mind okosak és szorgalmasak.