Pszichopata szőkék ámokfutása

A film első felében azt gondoltam, hogy A csajok bosszúja egy egész viselhető alkotás. Aztán, ahogy haladt előre a cselekmény, rájöttem, hogy ez is ugyanolyan borzalmas, humortalan valami, mint az utóbbi évek legtöbb úgynevezett vígjátéka.

 

A sztori

Az otthonülő, naiv feleség (Leslie Mann) rájön, hogy a férje (Nikolaj Coster-Waldau) megcsalja egy másik nővel (Cameron Diaz), úgyhogy először összeomlik, majd összespanol a szeretővel, és együtt derítik ki, hogy a férfinak bizony nem ők ketten voltak az egyetlenek. Maguk mellé vesznek még egy náluk is hibbantabb, de mellben erős harmadik muskétást (Kate Upton), és elhatározzák, hogy bosszút állnak a hűtlen pasin. Igen, ennyi… 

 

Alapvetően nem vagyok oda a műfajért, és nem azért, mert valami depressziós csaj lennék, hanem mert egyszerűen nem tudok röhögni azokon, amiket ezekben poénnak szánnak. Mert szerintem az nem vicces, ha valaki összefossa magát mindenki előtt, vagy hogy a kutya a padlóra szarik. Márpedig ez a film is ilyen dolgokkal van teletömve. Főleg a második felében megy el az alpáriság irányába az egész, az elején a feleség-szerető kate upton.jpgcicaharc, majd kibékülés egész jópofán volt kivitelezve, néha igazán őszintén elmosolyodtam rajta. A két nő természetéből fakadó ellentét és az ehhez kapcsolódó jelenetek voltak a csúcspontok, a mélyrepülés pedig a harmadik szőkenő megjelenésével kezdődött. Érdekes, de a film nézése közben egyre inkább ez a Kate Upton –jelenség járt a fejemben, ugyanis akárhonnan is néztem, nem értettem, hogy ez a csaj miért lett szexszimbólum. Igazából két csöcs egy bojleren, és még egy kicsit csámpika is. De persze lehet, hogy a férfiak ezt máshogy gondolják, minden esetre szerintem mind Cameron Diaz, mind Leslie Mann jobb nők, mint a túlhájpolt csöcsike, holott ők már rég túl vannak a 22. életévükön. A legborzalmasabb részek egyértelműen azok, amikor a férjet próbálják meg megszívatni. Nem tudom elhinni, hogy  három felnőtt nőnek más nem jut eszébe, mint az, hogy hashajtót keverjenek az italba, vagy hogy női hormont tegyenek a reggeli dzsúszba, esetleg ráküldjenek egy ronda transzvesztitát. Most akkor kinyírni akarják, vagy csak kicseszni vele? Mert ez előbbire van hatékonyabb módszer is.

Na és persze az az állandó borzasztó visongatás. Mikor ez a három csodanő összekerült, mindig le kellett halkítanom a lejátszót, mivel olyan vonyítást rendeztek, mint a bagzó macskák tavasszal az ablakom alatt.

A vége pedig igazából annyira harmatgyenge, kiszámítható, és sablonos, hogy kár is rá szót vesztegetni. Nem nyomok el nagy spoilert, ha elárulom, hogy a három csaj kisemmizi a pasit, és boldogan élnek aztán, míg meg nem halnak.

the-other-woman.jpg

Jah igen, és a filmben megmutatja Nicki Minaj, hogy mennyiféle parókája és milyen szép nagyra operált feneke van, ezenkívül elmond három mondatot, ami ahhoz képest, hogy nem színésznő, egész jól sikerült neki.

Összességében véve egynek elmegy, de örülök, hogy mozijegyet nem vettem rá. És most egy ideig megint nem nézek vígjátékot.