Üdvözöllek az elmegyógyintézetben...

...eldobod tőle az agyad!

ahs3.jpg

Már iszonyúan vártam a második évadot. Tényleg. Nem csoda, hiszen már az elsőért is rajongtam, holott sosem hatottak meg igazán a szellemjárta öreg házak.

De ez, ez valami zseniális. Már mindjárt a helyszín. Egy elmegyógyintézet. Ez akkor is érdekes, mikor már üres és elhagyatott (a sorozat elején), akkor pedig főleg, mikor még tele van élettel. Vagy inkább életekkel. Megannyi meggyötört, megtört, bolond, vagy annak titulált nővel és férfival, akiket összezárnak egy ódon épület falai közé, és gyógyítás címszó alatt drogokkal tömik őket, és erőszakoskodnak velük, miközben egy őrült náci doktor az alagsorban szörnyeket tenyészt a páciensekből. Mindez a hatvanas években, mikor a homoszexualitás betegségnek számított, a kezelés leragadt a sokkterápiánál, és árammal próbálták meg manipulálni a gondolatokat.

ahs4.jpg

ahs5.jpg

Mi az asylum titka?

Az elvakult vallástisztelet, a bűnös, múltja elől menekülő apáca, a halál és maga az ördög egy szűzies női testben, az ártatlanságát megrögzötten őrző pap.

ahs2.png

ahs6.jpg

A pszichiáter, aki sorozatgyilkos, és nőket darabol fel a pincéjében, miközben megrögzötten keresi mindegyikben az édesanyját. Valamint a gyilkos fia, aki nem kívánt gyerekből lett pszichopata.

ahs7.jpg

Az újságírónő, aki pórul jár a nagy sztori keresése közben, és benn ragad az elmegyógyintézet falai között, kiszabadul, de ezután végül még több megpróbáltatás és kínszenvedés várja. Tesz egy ígéretet, majd ír egy könyvet...

ahs.jpg

A férfi, aki nem akart mást csak egy családot, mégis gyilkossággal vádolják meg, miközben a közelébe kerülő nőket idegen lények ragadják magukhoz. Lesz családja, nem is egy, mégsem lesz boldog.

ahs8.png

Nyomon követjük a főszereplőink történetét, leplezetlenül durva és véres körítéssel, ijesztően vidám zenével és rövid, de annál sokatmondóbb párbeszédekkel.

Mindez egy sorozatban, 12x45 percben, ugrálva az időben, és a helyszínek között. Még van egy epizód. Kíváncsian várom mi lesz végül Briarcliff sorsa...