Falusi KRESZ- gyorstalpaló városi nyekenyókáknak

Falun a KRESZ máshogy működik, mint máshol. Falun az utcák kellően szűkek és kellően lyukasak, az emberek pedig kellőképp ismerik egymást ahhoz, hogy felülírjanak néhány, számukra haszontalannak tartott szabályozást.

 

Jobbkéz-szabály falun nem igazán létezik. Itt úgy működik ez, mint a Teszkó parkolóban. Mindig az egyenesen haladónak van elsőbbsége. Ha pedig te, mint felvágós, tanult lakos esetleg megadnád a másiknak megjáró elsőbbséget, akkor a másik fél csak néz rád bambán, és nem érti, hogy mire fel van ez a közös várakozás. Ezután integet, majd miután nyugtázta magában, hogy te bolond vagy, kikanyarodik.

A buszról leszálló emberek több szempontból is veszélyesek. Többször megesik, hogy nem néznek körül, mielőtt kilépnének a busz elől/mögül, mert lehet, hogy azalatt a két másodperc alatt, amíg ő vizsgálódik, elhajt a mozgókenyeres, és akkor még egy utcát kell sétálnia, ha kiflit akar venni. Egyébként pedig, hiába van járda, a buszról hazafele tartó tömeg, elfoglalja az utat, és csak manőverezéssel lehet kikerülni, mivel ők is ugyanúgy szlalomoznak a lyukak között, ahogy az autós.

Falun mindenki ismer mindenkit, és tudja, hogy kinek milyen autója van. Tudja, hogy ha Pityu, a tetovált maffiózó jön szembe a kétháznyi fekete Merdzsóval, akkor jobb, ha félreáll, mert ha esetleg Pityu fekete Merdzsóján akár egy kis kőfelverődés is lesz, akkor annak csúnyán megissza az árát az öntudatos delikvens.

Mindig figyelmesen kell végighaladni a falu azon részén, ahol kerti tavacskára van, járdára viszont nincs pénz, mivel a szülők a kisbiciklivel kacskázó gyerekeket pont a napnak abban a szakaszában kísérgetik az út szélén, amikor már kellőképp sötét van ahhoz, hogy ne legyen feltűnő egy sötét ruhás, bóklászó alak.

A részeg, lámpa nélkül közlekedő biciklisnek MINDEN ESETBEN elsőbbsége van. Mert ha véletlenül nem állsz meg, és nem hagysz neki egy kamionnak is elegendő helyet a közlekedéshez, még képes lesz, és nekiesik a kormányvédő nélküli biciklivel az autónak, végigkaristolva több elemet. És amikor megkérdezed tőle, hogy ezt hogy gondolta, közli veled, hogy elütötted…

 

drunk_bike_fall.jpg

Remélem sikerült némi hasznos információval szolgálni. Balesetmentes közlekedést!