Oldtimerek Hétvégéjén

oriasplakat_Oldtimerek_Hetvegeje_2014.04.11_13..jpgItt a tavasz, vége a téli tunyulásnak, sokasodnak a szabadtéri programok a fővárosban és azon kívül is. Ezen a hétvégén az autók szerelmesei különösen sok programból válogathattak; Budapesten szombatra a Totalcar szervezte meg a TV-műsorhoz szükséges felkonfok felvételével egybekötött második Parkoló Parádét, Tökölön gyorsulási verseny, Szentendrén Fiat 500-as találkozó, a Vasúttörténeti Park fűtőházában pedig veterán autó kiállítás várta az érdeklődőket. 

 

Mérhetetlen mennyiségű veterán jármű

Én rendkívül vonzódom a veterán járművekhez így nem volt kérdés, hogy melyik rendezvényt nem fogom kihagyni a hétvégén. 3000 forintos felnőtt belépőért rendkívül sok veterán autót, motort, és mindenféle furcsa hibridjárművet lehetett megnézni a ledeszkázott és leszőnyegezett csarnokokban. Erről beszélni nincs is mit, ezt látni kell, ezért a képre kattintva galéria nyílik!

 

A belépő ára tartalmazta a Vasúttörténeti Park teljes körbejárásának lehetőségét is, mert...

...vonatot nézni jó buli! 

A Vasúttörténeti Park egy olyan hely, ahova vétek nem elvinni a gyerekeket! Meg vétek nem ellátogatni, ha az emberből még 24 éves korában is elő-előtör az ártatlanabbik énje, és fülig érő vigyorral az arcán képes megmászni, kipróbálni megtapogatni minden óriási, nehéz vasdarabot. Zseniális ez a park, és iszonyú szórakoztató. Főleg így, kicsit kontrasztban a kordonnal elzárt, csillivillire fényezett, kiállított autókkal, amiket csak nézni szabad. Kisvonat, játszótér, lóvasút, mozdonyvezetés, sínautózás, és még sorolhatnám mi mindennel lehet megismertetni a kalandvágyó gyereket. Emellett a felnőttek sem unatkoznak, hiszen azért nem minden nap lát az ember ilyen közelről gőzmozdonyt... Az idősebb korosztály még csak-csak belefutott egy-egybe a falusi vasútállomásokon, de az én generációmnak már csak történelem.

 

És a történelem most valósággá vált. Mind az autók, mind a vonatok világában...