A haspóló az új cicanadrág

has-6.jpgAhogy már megszokhattuk, minden évben van valami furcsa divat, amit aztán a nők nagytöbbsége követni kezd. Még ki sem ment a divatból a hordását tekintve erősen félreértelmezett cicanadrág, már mindenki számára elérhetővé vált az új őrület; a haspóló. Minden kirakatban ezek feszítenek a bábukon, és akinek nem jön be elsőre, az is felpróbál egyet, hátha mégis jól áll neki.


Azonban ez sem új találmány (max. a tizenéves korosztálynak), olyan ez is, mint például a  trapéznadrág, mindig vissza-visszatér, csak egy kicsit megvariált formában.  Biztosan mindenki látott már életében legalább egyszer olyan ’80-as években készült filmet, vagy videoklipet, amiben feltűnt az akkoriban nagyon népszerű fitness fitness.jpgszerelés; a színes nadrág, rajta tornaruha, és ráhúzva egy haspóló. Ez az őrület a Flashdance-nek volt köszönhető, de Madonna is kihozta belőle a maximumot a Lucky Star videoklipjében viselt hálós darabbal. A haspólót és a feszülős nadrágot sokszor kombinálták nagy, és széles övekkel. A ’90-es években is vígan hódított ez a fajta felsőrész, elég csak megnézni egy Beverly Hills 90210 epizódot, és biztosan találkozhatunk a magas derekú farmer, és köldök fölött kezdődő póló kombóval. A popiparban is számos példát találhatunk rá, főleg a Spice Girls révén (akik még kismamáknak is ajánlgatták ezt a viseletet), de Shania Twain, Christina Aguilera és Britney Spears sem vetette meg a köldökmutogatást. Aztán ahogy teltek az évek a haspóló divatosból átment közönségesbe, olyannyira, hogy volt olyan középiskola, ahol betiltották a viselését.

Spice_Girls-011.jpg

Most pedig újra itt van, a 2013-as esztendőt nem sikerült a magáévá tennie, de majd a 2014-est! És ahogy látom, ez a harc elég sikeresnek tűnik, már hódít ez a mánia rendesen a fiatalok körében. Azonban félreértés ne essék, nem vagyok én ez ellen, csak, mint minden más ruhadarabot, ezt is tudni kell viselni. És nem viselni is, például iskolába, munkahelyre vagy úgy random az utcára. Nem, még akkor sem, ha rohadt meleg van. A seggedet sem mutogatod, miből gondolod, hogy a hasadra bárki is kíváncsi lehet? Jó lehet viszont szoknyával és magassarkúval egy melegebb estén a parti diszkóba, vagy sorttal egy grillezős kertipartira, fesztiválra vagy egy bármilyen szabadidőprogramra, ahol a lényeg a kényelem, és mások is ehhez igazodva vannak felöltözve.

coachella-crop-tops-makemechic.jpg

Azonban sajnos ezeket a dolgokat nem mindenki mérlegeli, és magára vesz mindent, ami éppen divatos. Szóval készüljünk fel arra, hogy minimum ezen a nyáron, ha akarunk, ha nem, pucér hasakat fogunk látni!