A Horror Story arcai

ahs_1.jpgNemsokára érkezik az American Horror Story franchise legújabb darabja, a Freak Show, ami egy szörnyeket felvonultató vándorcirkusz életébe nyújt betekintést. A horror antológia sajátossága, hogy az évadonként teljesen más sztorihoz nem tartoznak más színészek, nagyrészt ugyanazok játszanak benne, csak más karaktereket. Most egy válogatás jön azokból a színésznőkből, színészekből, és karaktereikből, akikkel a három évad alatt a legtöbbször találkozhatott a közönség.

 

 

Jessica Lange

JESSICA-LANGE-at-American-Horror-Story.jpgA 65 éves színésznő már a horror sorozat előtt is meglehetősen ismert volt a tengerentúlon. Tanult Párizsban, dolgozott fotómodellként, színészi karrierje pedig 1976-ban kezdődött a King Kong című filmmel, később pedig olyan mozikban játszott, mint például az Aranyoskám, a Postás mindig kétszer csenget vagy a Kék ég.  A színésznő összesen két Oscar-díjjal, két Emmyvel és öt Golden Globe -díjjal büszkélkedhet.  Az American Horror Story első évadában Constance Langdont, a szomszéd nőt, a másodikban Jude nővért az elmegyógyintézet igazgatóját, a harmadikban pedig Fiona Goode-ot, a hatalommániás főboszorkányt játssza. 

 

Sarah Paulson

Popular-American-Actress-Sarah-Paulson-Face-HD-Photo.jpg

Az 1974-ben született színésznő több tévéfilmben és sorozatban is megjelent mellékszereplőként, de igazán nagy sikert az AHS hozott számára. Az első évadban csupán mellékszereplőként (Billie Dean Howard, a médium) volt jelen, azonban a második és a harmadik évadot már szinte ő vitte el a hátán Jessica Lange mellett. Az Asylumban ő alakítja a kíváncsi újságírónőt, Lana Winterst, a Covenben pedig a boszorkányképző intézet vezetőjét, Cordelia Foxxot.

 

 

Evan Peters

evan.jpg

A 27 éves színész már 2004 óta játszik kisebb-nagyobb epizódszerepeket, azonban az igazi áttörést számára az American Horror Story hozta meg. Már a Murder House-ban is jelentős szerepet kapott Tate Langdon, Constance Langdon halott, pszichopata fiának személyében. A második évadban Kit Walkert, a gyilkosságért ártatlanul elítélt fiatal férfit, a harmadikban pedig Kyle Spencert, az autóbalesetben elhunyt, aztán újra felélesztett egyetemistát alakítja.

 

Lily Rabe

lily.jpg

A szőke színésznő színházi, és filmekben, sorozatokban vállalt mellékszerepeiről lehetett elsősorban ismert a közönség számára a horror sorozat előtt. Az első évadban Dr. Montgomery gyönyörű, de megtört feleségét, a másodikban az istenfélő apácát, Mary Eunice nővért, a harmadik évadban pedig Misty Day-t, a mocsári boszorkányt alakította.  

 

Zachary Quinto

zach.jpg

Az olasz és ír származású színész 2006-ban futott be a Hősök egyik szereplőjeként, ő volt Sylar, a sorozatgyilkos. Az American Horror Story első évadában Chad Warwicket, a ház egyik előző tulajdonosát, a második évadban pedig a pszichopata ügyvédet, Dr. Oliver Thredsont testesítette meg.


 

Frances Conroy

frances.jpg

A Golden Globe -díjas színésznő neve több népszerű sorozatból (Desperate Housewives, Six Feet Under, How I met Your mother) is ismerős lehet a nézők számára. A színésznő mindhárom horror sztori évadban szerepelt, az elsőben a félszemű takarítónőt, a másodikban a Halál Angyalát, a harmadikban pedig a boszorkánytanács egyik kiemelt tagját keltette életre.

 

Jamie Brewer

jamie.jpg

A Down -szindrómában szenvedő színésznő elsősorban színházi szerepeivel lopta be magát a közönség szívébe. Első tévés szerepe a horror antológiához köthető, az első évadban Constance lányát alakította. A második évadban nem szerepelt, azonban a Covenben megkapta az egyik főszerepet, Nant, az egyik boszorkánytanoncot játszotta.

 


Taissa Farmiga

taissa.jpg

Az ukrán felmenőkkel rendelkező fiatal színésznő életében szintén nagy áttörést jelentett, hogy két AHS évadban is a főszereplők közé válogatták. A Murder House-ban a Harmon család egyetlen gyermekét, Violetet, a Covenben pedig Zoe Bensont, a jólelkű, de annál erősebb boszorkánylányt alakította.


Naomi Grossman

naomi.jpg

A színésznő ugyan csak egy évadban, az Asylumban szerepelt, de az ijesztő, szellemi fogyatékos Pepper karaktere annyira népszerű lett, hogy a negyedik évadba is ugyanebben a formában tér majd vissza.

 

pepper.jpg

 

A Freak Showban egyébként Naomi Grossmanon kívül viszontláthatjuk többek között Jessica Langet, Sarah Paulsont, Frances Conroyt és Evan Peterst is.