A tegnapi váratlan magömlés margójára

„A kis geci, rohadjon meg ott ahol van!” – hallgattam egy szép vasárnap reggel fél nyolckor a szomszéd Józsi bácsit, aki megdöbbenve tapasztalta, hogy az a mocskos patkány, aki már legalább egy hónapja bujkál a garázsban, és mindeddig ellenállt a támadásoknak, most szétrágta az újonnan vásárolt nyolc éves Suzuki Swiftje benzincsövét. Józsi bácsi tök jogosan volt mérges, és megérthető az is, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illeti a hívatlan vendéget, aki nemhogy elfogyasztja a télire félrerakott krumplit, még az értéktárgyakban is kárt tesz.

spermaniacs-sperma_-spermium.jpgDe egy Simicska kaliberű ember megteheti-e, hogy összevissza „gecizik” a médiában, úgy, hogy láthatóan azért teszi, mert jelenleg nem az ő kénye-kedve szerint alakulnak a dolgok. Ez mondjuk a tényen nem változtat, hogy az emberek egyre nagyobb része gondolja azt, hogy Orbán Viktor és az egész bandája valóban geci, ezért is éljeneznek sokan, hogy végre valaki nyíltan ki merte ezt mondani. Csak azt felejtik el, hogy Simicska Közgép Lajos csupán Orbán Viktorral való baráti viszonya miatt nyert meg minden közbeszerzést az elmúlt években. Az pedig, hogy a baráti viszonyok a Fidesz háza táján mennyire alapulnak valóban barátságon, és mennyire a pénzen, ez a sztori tökéletesen megmutatja.

Az eddig is tiszta volt, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egyeduralmát nem a baloldal fogja megtörni, de azért egy ilyen hirtelen és heves kirohanásra senki nem számított. Nem voltak előre megírt, átnézett szövegek, szofisztikált, bújtatott kijelentések, csak a nyers valóság. Erre kapta fel mindenki a fejét, és ettől váltak Simicska mondatai már most olyan szállóigévé, amit még több év múlva is ismételgetni fognak. Sőt, olyan kijelentések is napvilágot láttak, amik egyértelműen azt bizonyítják, hogy Orbán Viktor semmitől sem riad vissza, hogyha a hatalma megtartása a cél. „Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó.” Persze ezt a meglehetősen erős vádat később több-kevesebb sikerrel próbálta kozmetikázni. Ha belegondolunk Simicska kirohanása nem is volt olyan váratlan, csak most telt be nála a pohár, és szánta rá magát arra, hogy egyértelműen elhatárolódjon az Orbán Viktor által terjesztett nézetektől.

Úgy tűnik, Viktor kezéből kezd kicsúszni az irányítás, és azért, hogy a bevételeket megtartsa, még arra is képes, hogy (mivel a nép bal kezét már jobban nem tudja szorongatni), beleharap a jobba is. Vajon arra számított, hogy ez a kéz legalább annyira erős, mint a sajátja?