Macskák saját Youtube-csatornával

10917676_979695272057946_19080884_n_masolata.jpgMivel jómagam is nagy macskarajongó vagyok, és a blog egyébként is foglalkozik macskás tartalommal, szinte kötelességemnek érzem, hogy egy poszttal tisztelegjek a Macskák Világnapja előtt, ami -  ha valaki nem tudná - a mai napon van. Korábban volt már szó a blogon a macskatartásról, különféle macskafajtákról, rosszalkodó, az internet által felkapott cicusokról és még rajzolt macskáról is.

Most összeszedtem nektek hat olyan Youtube- csatornát, ahol ezeké a nyávogó, doromboló szőrgombócoké a főszerep.

 

Cole and Marmalade

new_yt_profile_pic.jpg

 

Ezen a csatornán két mentett cica, a fekete Cole és vörös-cirmos Marmalade mindennapjait követhetjük nyomon. Cole csupán hat hetes volt mikor leendő gazdája rátalált az út szélén. Pici volt, csökött és még cumisüvegből evett. Marmalade is különleges, hiszen FIV+, így kemoterápiás kezelésre szorul. A csatorna nem titkolt célja, hogy népszerűsítse az örökbefogadást.

 

 

 

Sho Ko

shorty_and_kodi_large.jpg

A csatorna neve a két menhelyről mentett macska Shorty és Kodi nevének összevonásából keletkezett. Shorty, az idősebb cica teljesen fekete, két évvel fiatalabb kis barátja pedig fekete-fehér. A csatorna célja, hogy bemutassa a macskatartás örömeit, és azt, hogy a macskák is tudnak annyira ragaszkodóak lenni, mint csaholó társaik.

 

 

 

TheMeanKitty

cats-blog480.jpgSpartanak, a bengáli-keverék macseknek a karrierje már akkor elkezdődött, mikor még maga a videómegosztó is gyerekcipőben járt. 2007-ben lett ugyanis sztár, mikor gazdája videóra vette a csínytevéseit, és egy saját maga által írt és elénekelt dalocskához használta kiegészítésnek. A The mean kitty songot aztán még rengeteg videó követte, az érdeklődők figyelemmel kísérhették kicsi Sparta életének minden fontos mozzanatát. A cirmos 2008-ban egy kis barátot is kapott a fehér-szürke Loki személyében.  

 

Mugumogu

maru.jpg

Szerintem nincs olyan internet felhasználó, aki ne találkozott volna minimum egy Maru-videóval. Tudjátok, ő az a nagydarab macska, aki imádja a dobozokat. Mérettől és formától függetlenül mindegyikbe megpróbál belemászni. A csatornája is ilyen videókkal van tele.

 

 

 

Lil BUB

lil-bub1_130621143156.jpg

Lil Bubról a hátrányos helyzetű macsekról már szintén volt szó egy bejegyzésben, azonban innen sem maradhat ki, hiszen folyamatos Youtube-os jelenlétével biztatja az embereket arra, hogy egy beteg cicus is ugyanolyan aranyos, játékos és kedves tud lenni, mint egészséges társai.

 

The Pet Collective

photo.jpg

Itt ugyan nem csak macskák vannak, de a tartalom fele minimum a nyávogó négylábúak körül forog. Vicces videók, film és zenei paródiák, livestream fogadja a látogatókat. 

Aztán ezeken kívül persze ott vannak a az 5-10 perces vagy akár egy órás jópofa macskás videók, ha fajták szerint keresünk is akad bőven találat, megtudhatjuk hogyan etessük, fésüljünk, fürdessünk a macskánkat. Egy biztos, amíg macskák és videómegosztók lesznek a világon, cukiságból nem fogunk hiányt szenvedni.