Hódít a punciparóka a kifutókon

A csupasz kimegy a divatból?

Az intim szőrzet megléte/nem megléte mindig tudott témát adni az internetezőknek. Kell nem kell, egészséges vagy nem, jobb lesz tőle a szex vagy nem, esztétikusabb, mint a csupasz, esetleg maradjunk a kettő között egy leszállópálya stílussal? Hiába az egyik legintimebb dolgunk, szinte állandóan porondon van valamilyen formában. 

Most szó szerint, hiszen a New York Fashion Weeken február 12-én egy szál punciszőrben vonultak végig a Kaimin modelljei a kifutón. Az elsősorban cybergoth stílust képviselő dél-koreai tervező ezzel a kollekcióval egy kicsit megbotránkoztató módon szeretette volna felidézni a régi időket és hangsúlyozni az egyediséget. 

 whig01.jpg

Ugyanis az 1450-es években a nők még egyáltalán nem a divat miatt borotválkoztak szeméremtéjákon, hanem azért, hogy elkerüljék a különféle élősködők által okozott kellemetlenségeket. Ez a szegényebb rétegre volt jellemző, hiszen a gazdagabbaknak megvolt a lehetőségük, hogy tisztán tartsák ezeket a területeket. Ekkor terjedt el, hogy a leborotvált tájékra kezdetleges, állatszőrből vagy halottak hajából készült műszőrzetet helyeztek, hogy elrejtsék a higiéniai hiányosságaikat vagy egyéb betegségek látható jeleit. Egyébként máig bevett a szokás az intimparóka a filmiparban, több színésznő, pl. Kate Winslet A felovasóban vagy Kim Catrall a Szex és New Yorkban is igénybe vett ilyen fajta kiegészítőt. 

Szóval csajok, úgy tűnik, a jövőben már nem kell bajlódnotok a növesztéssel, ha egy kis változatosságra vágytok, hanem egyszerűen választotok egy épp divatos műszörzetet és már indulhat is a buli!

via, via