Az esküvő hőse mindig a menyasszony legjobb barátnője

Az esküvő előtti fotózás mindig az a procedúra, ami a menyasszonyon, a vőlegényen és a fotóson kívül még egy rakás másik embert igényel. Ha megnézel egy ilyen fényképezkedést, a kényszeredetten vigyorgó, egymást ölelgető pár közelében mindig van egy „játszósba” öltözött lány, meg egy srác, akire egy csomó minden rá van akasztva, és zavarodottan téblábol ide-oda.

bridesmaid.jpgA lány általában a nagybetűs Legjobb Barátnő, akinek a feladata főleg abból áll, hogy elviselje a menyasszonyt minimum egy napon keresztül, és a saját szükségleteit (pl. evés, ivás, pisilés) is félretéve, kiskutyaként kövesse a hercegnőt. A táskájában mindig legyen víz, smink, varrókészlet és bármi, amire épp a menyasszonynak szüksége lehet. Ha nincs, menjen és vegyen! A fotózáson, és az esküvőn ő Menyasszonyi Ruha Fő Felelőse, emeli, hajtogatja, igazgatja, szedi ki belőle a fölösleges avardarabokat és faleveleket, fogja a menyasszonyi csokrot, ha kell.  Öltözteti és vetkőzteti az arát naponta akár többször is.

Egy menyasszonyi ruha felvételéhez amúgy sem elég egy ember, és normális pózokban nem kivitelezhető a dolog. Ágyon állva, felülről belebújtatni, húzni a fűzőt, amíg a menyasszony majdnem meg nem fullad, bemászni a millió habos-babos réteg alá, és megigazgatni mindet egyesével.

Beteszi az arát a kocsiba (szó szerint), aztán ki is szedi, hiszen szegényt úgy lekorlátozza a hercegnősége, hogy mozogni egy teknősbéka gyorsaságával és egy méhészborz kecsességével tud csupán. Majd a nap végéig árgus szemekkel figyeli, hogy minden rendben van-e. Közben uszály felkötés-leengedés váltakozva, külön a fotózáson, a templomba befele menet, a templomból kifele menet. Ha aránk nagyon ijedten néz, mindent és mindenkit hátrahagyva rohanás, nyugtatás, és kedves szavak: „Nem lesz semmi baj, minden tökéletes lesz!” Miután ezt kimondta, már rohan is tovább ellenőrizni a helyszínt és még pár szót vált a fotóssal.

Amikor eljön a pillanat, kihámozza a menyasszonyt a ruhájából, ráadja a menyecskeruhát, sminket igazít. Aztán lemegy a menyasszonytánc, maga elé vesz egy üveg pálinkát, hogy behozza a lemaradását a násznéphez képest. Reggel nyugtázza, hogy ő a volt a nap hőse, és boldog, hogy barátnőjének Nagy Napja miatta alakult úgy, ahogy...

Én mind a két oldalon álltam már, barátnőm elmondása alapján nem voltam menyasszonyszörny, de szerintem hazudik.... :)

A srácok oldalát nem láttam, szóval fiúk, jöhetnek az esküvős, rohangálós élmények! Létezik a vőlegényszörny is, vagy ez csak a lányok kiváltsága?