Garantálom önnek a 17 millió forintot!

„Erzsébet megkérdezte mekkora kockázatot vállalok ezzel a műsorral, az legyen az én bajom. Amit én csinálok, az illegális” – ragadta meg a figyelmemet a vasárnap délelőtti szokásos kóválygásom közben ez az akaratlan önvallomás. Természetesen mi más ment volna a háttérzajnak hagyott tévében, mint az egyik kereskedelmi csatorna több, mint egy órásra húzott jósműsora. Persze ebben a kiragadott foszlányban a mágus nem a pénzkereső tevékenységére, hanem annak milyenségére utalt; olyan varázslatot végez ugyanis, amit nálunk BETILTOTTAK!

Nos, én ezt az egész mágusos-varázslós hacacárét betiltanám…

Persze, már régóta téma, hogy mi is van ezzel a műsornak csúfolt dologgal, ami mára már egész iparággá nőtte ki magát. A képernyőn való bohóckodás mellett elérhetőek a neten, és a lottózókban is láttam már feltűnni Astro.TV nevű sorsjegyeket. És ezeket az „alkotók” szépen össze is kapcsolják. Hiszen a műsorba betelefonálókat arra buzdítják, hogy sorsjegyet vegyenek, így anyagi gondjaik egyből megoldódnak, mivel milliókat nyerhetnek, vagy átkapcsolják őket egy másik „kollégához”, aki felerősíti az energiát, ők meg gombolják le a percdíjat. Egyébként is azzal hitegetik az embereket, hogy mindenféle energiabefektetés nélkül, csupán azzal, hogy betelefonálnak és bemondják a keresztnevüket és a születési dátumukat, biztos bevételhez juthatnak csupán néhány napon belül. Dolgozni nem kell, jönni fog a szerencse, ne aggódjunk, mert az élet csak így működik. Hipp-hopp érkezik is a pénz, miután egy pszichopata tekintetű dilinyós integetett egy gyertya fölött. Komolyan, van aki bedől ennek? Van, aki ettől vár bármiféle megoldást?

Hát van…

 jósműsor.jpg

„Mindjárt felteszem Ildikót a felenergetizált szelvényre.”

 

„Alexander Mágus, én hallottam már többször is az ön adásában mondták már, hogy nagyobb összeget is nyertek, vagy bármi más módon hozzájutottak. Nálam az a probléma, hogy nagyon nagy összegre lenne szükségem ahhoz, hogy ki tudjak mászni ebből a mély árokból, amiben pénzügyileg sajnos most vagyok, 10 millió forintra lenne szükségem” – mondja el-elcsukló hangon a delikvens. 

„Marika drága, megmondom én önnek őszintén, én magamtól nem mernék ilyen összeget bevállalni, megnézem a kártyából, ki is fújom a lapokat, hogy tudok-e, eleve a gyorsítógyertya miatt biztos, hogy pénzhez jut, ez nem kérdés, 10 millió forint, na nézzük! Marika drága, garanciát tudok rá vállalni, itt van benne! – mutatja fel a kártyalapot a fekete-fehérbe öltözött fickó.

Garanciát? És ha nem jön be? Hol lehet reklamálni?

És ezzel nincs is vége, mert a műsoridő végéhez közeledve egyre nagyobb összegeket GARANTÁLT, és mondta biztosra, hogy az a valaki több tízmilliós nagyságrendű pénzekhez fog jutni.

Egyszerűen nem bírom felfogni, 2013-ban hogy engedhetnek meg ekkora néphülyítést. Persze, mondhatjuk, hogy mindenki a saját akaratából telefonál, és arra költ el több ezer forintot, amire akar, de akkor ezen az elven visszavonhatnák a zéró toleranciát is. Mindenki döntse el, hogy iszik vagy nem vezetés előtt/után/közben, de ha ittasan balesetet okoz, zárják évekre börtönbe. Nem volna sokkal egyszerűbb?