Ilyen egy hat tonnás jégtömbből kifaragott működő Merci terepjáró

Világít is! Videóval!

je_gmerci01.jpg

Ha egy mondatban látjuk az "orosz" meg az "autó" szót, biztosak lehetünk benne, hogy valami igazán agyament dologról fogunk olvasni. A Mercedes -Benz az új G -osztály hivatalos bemutatóján Detroitban nagyon látványosan, egy nagy borostyántömbbe öntve reprezentálta a járművet, az oroszok azonban képesek voltak még ezt is megfejelni. Egy nagy jégtömbből faragtak ki egy működő G-s Mercit. 

Az angol nyelvű orosz weboldal, a The Siberian Times számolt be először a novosibirski Garage54 orosz tuningműhely legújabb agymenéséről. Vladislac Baraschenkov "csodaautóját” két hét alatt hat tonna jégből faragták ki, a maximalista tunerek azonban többet szerettek volna, mint egy jópofa jégszobrot, így működő alapokra helyezték az alkotást. Pénz szűkében egy G-osztályt nem tudtak beáldozni a projektbe, így egy öreg UAZ -469-es terepjáró alapjaira húzták fel a világító jégszörnyet. 

"Bele lehet ülni, lehet vezetni, nagyon menők a fényei" - véleményzte alkotását a művész. Hát lehet ennél stílusosabban autózni a farkasordító hidegben az orosz hóbuckák között?

via