Sikeresnek ígérkezik a SzEP

Április másodikától vette kezdetét hivatalosan a Szombathelyi Egészségmegőrző Program, amely arra hivatott, hogy az embereket rávegye az egészséges életmódra, és felhívja a figyelmet a mindennapi mozgás fontosságára. A városvezetés nem direkt programokkal, hanem gerillakampányszerű intézkedésekkel próbálja meg megismertetni a város lakosságát a sétálás, futás, gyorsgyaloglás szépségeivel.

„A munka utáni, szervezett sportprogramok manapság nem népszerűek, az emberek fáradtak, pihenésre vágynak. Ezért volt fontos, hogy ezeket a mozgásformákat beépítsük a napközbeni teendőik közé. A több lépcsős program első állomása valósult meg azzal, hogy parkoló övezetté nyilvánítottunk a Vasútállomás, az MMIK, és az Ady Tér környékét. Így, ha a városlakók és a látogatók meg kívánják közelíteni ezeket a területeket, vagy fizetnek, vagy távolabb állnak meg, és többet kell gyalogolniuk. Az pedig plusz ösztönzés lehet, hogy a parkolódíj meglehetősen magas a parkolók színvonalához képest” – nyilatkozott Fityisz Viktória, a program szülőanyja.

A gyakorlat azt mutatja a SzEP eddig rendkívül sikeres, hiszen a frissen fizetőövezetté nyilvánított területeken szinte alig van autó, és amelyik meg is áll, csupán néhány percet várakozik.

parkoló1.jpg

parkoló2.jpg