Amiért 2013-ban imádtuk az oroszokat

i_love_russia_by_iwanowaa-d33hxhq.jpgKi ne találkozott volna még valamelyik weboldalon legalább egy, Oroszországban készült belső kamerás karambollal, Putyin-mémmel vagy ne hallott volna legalább egy, orosz földön készült zeneipari terméket. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, de az tuti, hogy egyediek. És ezt minden évben be is bizonyítják. Tavaly ezekkel…

 

 

Popipar

Vegyünk egy csapat jócsajt, énekeltessünk el velük valami gagyi számot, és persze tarkítsuk az egészet orosz motívumokkal, például usankával, ami csodásan mutat a bikinihez is. Ennyi, kész a nyári sláger. Egyébként ez a Szerebro nevű háromtagú lánycsapat már 2007 óta nyomul a popiparban, sőt az abban az évben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon sikerült megkaparintaniuk a harmadik helyet.

 

 

Király videóklip

Az oroszok nemcsak a langyi popban jók, hanem a keményebb műfajokban is. Ezt mutatta meg a Biting Elbows nevű indie rock banda, aki a Bad Motherfucker című számához egy igazán ütős üldözős, rohangálós videót is forgatott.

 

 

Kamerák az utastérben

Oroszországban közlekedni művészet, ezt bizonyítja az a rengeteg belső kamerás felvétel, amely évről-évre elárasztja a videómegosztókat. Van itt minden, verekedés, lövöldözés, szerencsés barmok, szerencsétlen autósok, kamionok, különféle gépek…

 

 

Putyin

A vaskalaposnak kikiáltott orosz elnök idén a melegjogi aktivistákkal akadt össze, lett is mém belőle hirtelen. Nem ez volt az első mémes dobása, szinte állandó szereplője a különféle vicces poszter gyártó oldalaknak. Mindez azért nem befolyásolja abban, hogy az évértékelőben ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseket tegyen: Oroszország a világkonzervativizmust védi az úgynevezett tolerancia támadásaitól.”

putyin mém.jpg

 

VÉGÜL

 

Vodka

Ez az, amiért örökké áldjuk őket, hiszen melyik más nemzet lenne képes krumpliból ilyen jó pálinkát főzni!

vodkas2008.jpg

Nazdaróvje!