Az együttélés szabályai

flatmate.jpgNem, ez nem egy új sitcom címe és nem is a párkapcsolat azon szakasza, mikor a felek úgy döntenek közös lakásban folytatják a további életüket. Itt bizony kőkemény lakótársi viszonyról lesz szó. Arról a viszonyról, ami lehet nagyon borzalmas vagy nagyon mulatságos, néha talán egy kicsit mindkettő…

 

Konyha

piled-up-dishes-in-kitchen-sink.jpgMosogatás után öt percre már legalább egy koszos tányér/pohár/bögre van a mosogatóban, feltéve, ha valamelyik lakótársad nem notórius piszkos étkészlet gyűjtögető. Te meg akkor csak sasolsz hova tűnnek el ezek a dolgok. Aztán pár hét múlva meglesz az összes, egyben…

Messziről érzed, ha valamelyik lakótársad főz. Ha jó az illata mehetsz kunyizni, ha nem, akkor ideje kicsit kinyitni a bejárati ajtót is, mert hamarosan átláthatatlan füstfelhő fogja borítani az egész lakást.

 

Takarítás

Cleaning House Clipart.jpg

Mindig van olyan, aki kimarad ebből a csodálatos közösségi elfoglaltságból, és csak azután kerül elő, miután már minden helyiséget tisztára nyaltatok.

 

 

 

 

Fürdőszoba

How-to-Replace-Bathtub-Faucet-Shampoo-Bottle.jpg

Tusfürdő, szappan és samponhegyek. Mert nyilván nem szereti minden lakó ugyanazt. De ez még nem ok arra, hogy néha ne próbálja ki a másikét is. 

 

 

 

 

WC

images_2.jpg

Ha négyen vagytok, gyorsan fogy a WC-papír. És nyilván mindig akkor fogy el az utolsó tekercs, mikor te szeretnéd használni a mellékhelyiséget, és már nincs időd átfutni a boltba. Let’s be creative!

 

 

Szoba

the-simpsons-keep-out-i10402.jpg

 

Habár a te szobád a saját fenségterületed, azt teszel ott, amit és amikor akarod, mégis mindig számítanod kell rá, hogy valamelyik lakótársad röhögéstől fulldokolva, egy nyitott laptoppal a kezében, kérdezés nélkül betör hozzád a következő szöveggel: „ Teee, ezt a videót látnod kell!”

 

 

 

 

Ruhásszekrény

trying-on-clothes_0.jpgSzerencsésnek mondhatod magad, ha lány vagy és a lakótársad véletlenül a barátnőd is, hisz ez nagyon sokban megkönnyít dolgokat, például a ruházkodást és a szépítkezést. Ha nincs olyan felsőd, ami passzolna a szoknyádhoz, neki biztosan van, te pedig ugyanígy tudod ezt bármikor viszonozni. Nem kell a sminkeléssel és a fodrászkodással vacakolni, feltéve, ha bízol benne, hogy a másik nem fog szántszándékkal egy madárfészket gyártani a fejedre. (Véletlenül azonban lehet, hogy összejön majd neki.) Valamint mielőtt elindulnál a buliba megfelelő visszajelzést kapsz arról, hogy hogyan is nézel ki, mert ha borzalmasra sikerült a sminked, arra biztosan lesz egy „kedves” barátnői reakció.

 

Azok az esték…

Toast-300x199.jpg

 

… amikor nem csináltok semmit, csak körbeülitek a konyhaasztalt néhány üveg bor társaságában, elővesztek egy pakli kártyát, és elfeledkeztek a külvilágról.

 

 

 

Sosem vagy egyedül

concerned-woman-comforting-her-crying-friend-women-home-couch-33051719.jpg

 

Ez néha lehet zavaró, azonban sokszor nagyon jó, mikor egy borzalmas nap után mindig van kivel megbeszélni a történteket.

 

 

 

 

Kreatív megoldások

wc.jpg

 

Tönkrement a kislámpa a konyhában? Leszakadt a WC-lehúzó? Valami olyan tárgyat akarsz betuszakolni egy akkora helyre, ahova láthatóan nem fér be? Csak meleg víz folyik a konyhai csapból? Ilyenkor végképp kiélheted a kreativitásodat, mivel a főbérlőnek eltart egy ideig, míg hajlandó lesz szakemberrel megcsináltatni az elromlott dolgokat.

 

 

 

 

 

 

Apropó főbérlő

lakaskulcs.jpg

 

Ha szerencséd van, vele is csak a lakbérfizetés napján találkozol. De akkor mindig óramű pontossággal érkezik.

 

 

 

Éééés, ne feledjétek, szabad a kommentelés, jöhetnek a tapasztalatok, vagy épp a vicces történetek!