Eladható cukiság

celebri-cats-hp.jpgMára már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az internet népe imádja a macskákat. Rengeteg válogatás van a videomegosztókon bénázó, ijedező vagy éppen használati tárgyakkal küzdő cicusokról, akikben mind megvan az az alapvető cukiság, amitől a nézők egyből jobb kedvre derülnek. Azonban nem mindegyikükből lesz akkora sztár, hogy saját Facebook rajongói oldala, Twittere és több tíz -, esetleg százezer követője legyen. Most olyan cicákról lesz szó, akiket vagy a furcsa formája, vagy a nem hétköznapi hobbija miatt kapott fel a világháló.

 

 Maru – a dobozos macska

maru-in-a-box1.jpgA macskák alapvetően szeretnek dobozokba belebújkálni. Azonban ennél a Japánban élő, hét éves, tabby mintás, skót lógófülű anyától született macseknél ez a dolog hatványozódott. Képes bármilyen méretű, formájú és színű dobozba belepréselni magát. Marunak az elsöprő internetes sikere után már nem volt nehéz bekerülnie a vizuális és a nyomtatott médiába, hamar sztár lett belőle. 2011-ben túlélte a földrengést, 2013 nyarán pedig kapott egy barátot, Hana, a cirmos cica személyében.

 

Tardar Sauce – a.k.a. Grumpy Cat

grumpy-cat-2.jpgMég aki nincs oda a macskákért, az is biztosan találkozott már a mogorva pofájú cicussal, aki igen hamar a mémvilág egyik kiemelkedő alakja lett. A macsek egy sima házimacska anyától született, tulajdonosai is meglepődtek, mikor meglátták a furcsa, nyomott pofiját, és folyton morcos tekintetét. A macsek egyébként meglehetősen kis méretű, és a lábai is rövidebbek a kelleténél. Ettől függetlenül már megjelent olyan újságok címlapján, mint a Wall Street Journal és a New York Magazine, több tévés műsorban is szerepelt, valamint az egyik macskaeledel gyártó is őt választotta reklámarcnak. Morcos kinézete ellenére gazdája szerint nagyon aranyos, és játékos cicus, testvére, a fekete-fehér Pokey sokkal kellemetlenebb természetű.   

 

Lil’ Bub – az örök kiscica

bub.jpgA kis szürke cicáról már elsőre meg lehet mondani, hogy nem hétköznapi háziállat. A sok genetikai mutációja ellenére szerencséje volt, egy Mike Bridavsky nevű férfi 2011-ben örökbe fogadta. „Amikor először megláttam, felvettem, és azt mondtam neki; héjj, Bub!” – nyilatkozta a gazdája. A cica egyébként egy növési rendellenességben szenved, azaz egész életében nem nő nagyobbra, mint egy pár hónapos kölyökmacska. Ezen felül nincs foga, és a nyelve sem fér be a szájába, rövid lábacskáin több lábujja van az elvárhatónál, és csontjai sem megfelelően fejlődnek. Ettől függetlenül próbál normális cicaéletet élni, bár a reflektorfényben ez nem lehet olyan egyszerű. Azon kívül, hogy a cica és gazdája a hírnevet kihasználva állatotthonoknak és állatvédő szervezeteknek gyűjt adományt, egy  saját showja is van az interneten Lil’ Bub and Friendz néven, amely 2013-ban díjat is kapott a Tribeca Film Festivalon.

 

Waffles – aki kimaxolja a cukiságot

waffi.jpg

 

A vörös- fehér skót lógófülű macsek nagy szemeivel és kerek pofijával mindenkit levesz a lábáról. Kiskorában nagyon rondának tartották, ezért csak felnőtt cicaként sikerült otthonra lelnie. A kis golyófejűnek már több, mint 512 ezer rajongója van a Facebookon.

 

 

 

 

Colonel Meow – a legnagyobb bundájú

colonel.jpgA hódító macska nem kevésbé rendelkezett morcos arckifejezéssel, mint Grumpy Cat, azonban mégsem emiatt lett híres, hanem amiatt, hogy 2014-ben, a leghosszabb szőrű macskaként került be a Guiness Rekordok Könyvébe. A himalája- perzsa keverék macsekot hányatott kölyökkora után 2011-ben egy kedves pár fogadta örökbe, és ők indították el a karrierjét is. Egész egyszerűen csupán megosztottak róla néhány képet a Facebookon és az Instagramon. Sajnos Colonel Meow nem élvezhette sokáig a hírnevet, 2014-ben szívproblémái miatt elpusztult.

 

Ne feledjétek, lehet, hogy a ti cicátoknak nincsenek netes követői, és nem rajonganak érte több ezren, nálatok így is ő a legnagyobb sztár a családban.