Régiségek égen, s földön

Ezen a hétvégén nem unatkozott a régi járművek iránt rajongó nagyközönség Budapesten és környékén, sokszínű és változatos programok várták a látogatókat szombaton és vasárnap is. Szombaton a Premier Outlet Center parkolójában gyűltek össze a veterán járművek, Csepelen mindkét nap megtekinthető volt a Retropartizánok kiállítása, vasárnap pedig nem csak a földi, hanem a légi járművek is megmutatták magukat a Budaörsi Repülőtéren.

A Goldtimer Alapítvány által szervezett Légi és Földi Oldtimer Parádé már egy több éve futó és nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény, ahol a nagyközönség a levegőben is kipróbálhatja a Li-2, Kánya, Po-2,Cimbora és Cessna repülőgépeket, a forgószárnyasok kedvelői pedig R-44-es helikopterrel repülhetnek. Aki pedig a földön maradna inkább, annak is van látnivaló bőven, ugyanis a kiállított repülőgépek, katonai járművek és különleges régi autók bőven szolgáltatnak okot a nézelődésre. A rendezvény könnyed, barátságos hangulata egyből magával ragadja az embert; a füves placcon gyerekek szaladgálnak vidáman, apukák fotózkodnak Ferrarival, fiatalok piknikeznek egy-egy veterán busz vagy teherautó árnyékában, miközben figyelik a fel-és leszálló repülőket, helikoptereket. De azt hiszem, szóban nem is igazán lehet mindezt kifejezni, jöjjenek a képek. 

A rendezvény tehát tökéletesen ötvözi a családi szórakozást az aktív pihenéssel úgy, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat. A repülés szerelmeseinek egy paradicsom, de az autórajongók is találnak csemegéznivalót. Bátran ajánlom mindenkinek!