Neked 888

Hosszas eszmecseréket lehetne folytatni arról, hogy egy Magyarország méretű országnak mennyi és milyen szellemiségű hírportálra van szüksége, de ennek a kérdésnek a kivesézését inkább meghagyom a jó pár kupica töményen és pár korsó sörön már jócskán túlesett társaságok hajnali kocsmai beszédtémájának.  

Nekem most csak az a lényeg, hogy a 888, az új magyar hírportál a mai naptól él és virul, valamint izgalmas, fiatalos témákkal és mély gondolatokkal próbálja meg elszipkázni az Index, az Origo és 444 olvasóközönségét. Leginkább talán a 444-nek próbál a vetélytársa lenni, mind formában, mind stílusban követi a másik hírportált. Persze aztán az is lehet, hogy tévedek, hiszen manapság már a legtöbb oldalon a nagy képek és a színes feliratok dominálnak és az is megeshet, hogy a 888 névnek egyáltalán semmi köze a 444-hez. Gondoltam rákeresek az oldalon, hátha valahol megmagyarázza, hogy mit is takar a megnevezés pontosan. Ezt találtam:
88801.jpg

Köszönöm, sokat segített.

De ennyit a névről, lépjünk is tovább, hiszen a tartalom adja meg egy hírportál igazi velejét.  Vannak ugye különféle rovatok, bár néha azért elég nehéz kitalálni, hogy a „Kinyílott a pitypang” a szórakoztató, a szép rózsaszínnel jelölt „Közeleg a tél” pedig a politikai tartalmakra utal.  

88804.jpg

A Facebookon jelenleg 1762 követője van. 

Jöjjön a lényeg, a cikkek! Azt mondom, ne menjünk bele a politikai dolgokba, vegyünk néhány könnyed, szórakoztató popkult tartalmat. Itt van mindjárt egy szösszenet Lady Gagaról, egy nevét nem vállaló szerzőtől, ilyen erős kezdéssel:

„Lady Gaga megint odacsapott. Ez az az csaj, akit hiába próbál mindenki úgy kezelni a mai napig, hogy egy idegesítő, polgárpukkasztó tyúk, aki képes annyi cirkusszal ellátni a médiát, hogy annak megérje hírt generálnia belőle, tessék elfogadni:

Lady Gaga egy baromi tehetséges művésznő.”

Wow… Ki hány mondatot talál abban az egyben?

De nem baj, a gyakornokoknak is kell teret adni, majd belejön a kislány/kisfiú, nézzük meg inkább mit tudhatunk meg a Hollywood vámpírjairól. Először is azt, hogy ez a szerző pont az ellenkezője az előbbinek, ugyanis a hibák elkerülése érdekében inkább nem használ összetett mondatokat. Tök jó, legalább mindenki megérti.

„Volt egy kocsma még anno a '70-es években Hollywoodban. A Rainbow grillbár emeletén züllöttek a kor legnagyobb rockzenészei. A hely bűzlött a szesztől, a drogoktól, a szextől, és minden mástól, aminek szaga van. Ahhoz képest, hogy a kor celebjei jártak oda, igencsak lelakták a helyet egy évtized alatt. Olyannyira, hogy mára már nem is létezik.”

88803.jpg

Van még itt tartalom Putyinról és a melegekről, az amerikai rapről, sőt még egy nemrég elhunyt, 30 évet megélt hímnős macskáról is. Elég széles a skála, no...  Meg szép rózsaszín... 

Jah, igen, még a végén elfelejtem a legfontosabbat: van NŐI MELL!!!  Mert ugye azt már régóta tudjuk, hogy csöccsel meg macskával mindent el lehet adni. A 888 pedig követi a trendet.

88802.jpg

 Nagyon laza.