Tavasszal is remek kikapcsolódást nyújt a Nyíregyházi Állatpark

Bár még nincs az a tipikus kirándulóidő, azért napközben kellemes lehet sétálgatni a szabadban, főleg, ha mindezt egy igazán kreatív és szórakoztató állatkertben teszi az ember. 

img_0416.JPG

Úgy alakult, hogy a nyugati határszélt magunk mögött hagyva egy hosszú hétvégén töltöttünk Debrecenben. Mivel viszonylag ritkán járunk azon a környéken, próbáltunk nem csak a egy városra koncentrálni, hanem kirándultunk egyet a környéken. A Debrecentől kb. egy órányi kocsikázásra található Nyíregyházi Állatpark volt az egyik napi programunk. Bár a fák még kopárak, az állatok egy része pedig a számára hűvös idő miatt még el volt zárva, remek élményekkel távoztunk a sóstói üdülő övezetben kialakított, folyamatosan bővített és fejlesztett állatkertben. 

dsci1763.JPG

 

Itt ugyanis nem csak rácsok mögé zárt vad állatokkal találkozhatunk, hanem különféle "világok" között sétálgathatunk, tematikusan látjuk a Kárpát-medence élővilágát, a trópusok, tengerek vagy épp a szavannák és őserdők élőlényeit. A területek között függőhidakon vagy vízesések között kelhetünk át, így a séta sem lesz unalmas. 

dsci1770.JPG

Rendkívül jó élményekkel távoztunk, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a programot, ha a környéken jár. 

(A képre kattintva galéria nyílik!)