Zenébe foglalt hétköznapi autók

ke_pernyo_foto_2019-10-05_15_42_54.pngMostanában nagyon fut, hogy menő, drága márkanevekkel dobálóznak a zenészek, rapperek, vagy a magukat annak képzelő Youtube-huszárok. Persze nem maradhatnak ki a drága autók sem, de egy Ferrarival, egy Maseratival vagy egy Lamboval bárki tud vagánykodni. 

A következő gyűjtésben olyan színvonalas és kevésbé színvonalas nótákat szedtem össze nektek, amiben az előadók egy hétköznapi autót emelnek piedesztálra.

Fogadjátok sok szeretettel!

 

BMW

Kezdjük is egy klasszikussal! A fehérorosz számazású rapper és kiadó tulajdonos, Seryoga a GTA -rajongók számára nem ismeretlen, ugyanis a GTA4 főcímdalát, a King Ringet neki köszönhetjük. Az úriember nagy BMW rajongó, több klipjében feltűnik a saját 850-ese is. Válogatásunkba ezúttal a "Fekete BMW" című szerzeménye került be. 

Audi

Maradunk az oroszoknál és a prémium márkáknál, azonban egy kevésbé prémium zenével folytatjuk a sort. A Russzak nevű formáció  Audit dicsőítő elektro-pop-folk nótája nem tudom mennyire emeli a márka presztízsét, azonban pár kör vodka shot után kimondottan szórakoztató. 

Mercedes

Még egy kicsit maradjunk a felső kategóriánál, gyűjteményünk következő, egyetlen nem szláv, 21 éves versenyzője németül rappel Mercedeséről. 

Alfa Romeo

Furcsa mód egy lengyel Alfa rajongói klub alkotta meg a fülbemászó, igazi Alfa Romeo életérzést adó nótát. A nem túl bonyolult angol szövegéből is süt a márka iránti feltétlen rajongás. 

Opel

A következő delikvens az egyik kedvencem, ugyanis egy Mimi Mercedez nevű szerb hölgy meséli el, hogy mennyire odáig van az Opel Astrájáért. 

Volkswagen

Az észt rapper, Tommy Cash már Magyarországon is többször fellépett, úgyhogy talán annyira nem cseng ismeretlenül a neve. A zenész egy igazi népautót, a Volkswagen Passatot emelte ki a tömegből és foglalta nótába. 

Moszkvics

Szergej Snurov a Leningrád nevű formáció frontembere. A szentpétervári banda legújabb klipjeinek képi világa nagyon színvonalas és nem egyszer erős társadalomkritikát is tartalmaz. A "Piros Moszkvics" című alkotásuk az egyik koraiak közé tartozik. 

 

+1

Suzuki

A végére hagytam hazánk egyik kiemelkedő autóipari termékét, a Suzukit, és az arról szóló zeneművet. "Kicsi kocsi Suzuki, erre nem kell sokat költeni, nem kell sokat tankolni és akárhová elszállít." Nagy igazság... 

Ha van véleményetek, vagy kiegészítenétek a listát, ne legyetek szégyenlősek, ragadjatok billentyűzetet és osszátok meg velem a komment szekcióban!