Örök életre biztat a kormány

zombie.pngEgy új kormányrendelet alapján több ezer ember kerülhet exhumálásra az elkövetkező hónapokban. Az Örök Élet Rehabilitációs Program keretein belül újra átvizsgálásra kerülnek a túl fiatalon, a nem halálos betegségben vagy kisebb balesetekben elhunyt emberek halálának a körülményei, hiszen nagy az esélye annak, hogy csupán a munka világából való kikerülés érdekében választották ezt a megoldást. Különösen nagy figyelmet fordítanak az eljárás során a köztemetettekre, és ha úgy látják, az illető jogtalanul vette igénybe a szolgáltatást, akár vissza is fizettethetik a költségek maximum 70 százalékát, amelyet a fizetésből fognak levonni.

„Olyan nincs Magyarországon, hogy egy fiatal, munkaképes ember csak úgy meghaljon!” – mondta a kormányszóvívő a hétfőn tartott sajtótájékoztatón – „Célunk, hogy megmutassuk a magyar embereknek, nem érdekük meghalni, hiszen olyan nagy a munkaerőpiac felvevőképessége, hogy minden egyes dolgos kézre nagy szükség van.”

A program persze biztosít egy pár hónapos átállási időt, ezalatt a frissen feltámasztottak a munkaügyi központokban részt vehetnek egy úgynevezett Visszaszoktató Rendszerben, ahol megtanítják nekik, hogy hogyan kell önéletrajzot írni, hogyan viselkedjenek egy állásinterjún, és hogyan lehetnek ismét hasznos tagjai a társadalomnak. A program természetesen nem csak az életre keltettnek, hanem a munkáltatóknak is jó, hiszen addig jelentős kedvezményekkel foglalkoztathatják az élőholtat, amíg az végleg szét nem rohad.