66 milliós közröhej projekt

66 milliós pályázati támogatásból forgatnak kisfilmeket a "Ne légy áldozat" projekt keretein belül. Májusig 15 kisfilm készül el amelyeknek szereplői az MRFK Bűnmegelőzési Osztályának, illetve társosztályainak munkatársai és azok hozzátartozói, nyugdíjas klubok tagjai, polgárőrök és diákok. 

A prevenció fontos! Ebben a csúnya, gonosz világban bizony meg kell védeni a fiatalokat! Azokat a naiv, ártatlan fiatalokat, akik este tízkor, miután gondosan megírták a matematika leckéjüket, és elmondták az esti imájukat már édesdeden szunyókálnak, hogy aztán reggel kipihenve mehessenek az iskolába. Mert ezek a kisfilmek talán az ehhez hasonló kölyköknek mutathatnak bármi újat, a mai Facebook- generációnak semmiképp sem.

De ugyan, ne legyünk buták!  Mindenki tudja, hogy az a 66 millió forint nem ezekre a kisfilmeknek csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető alkotásokra ment el. Hiszen a szereplők nem kerültek semmibe, a kamera egy natúr turistáknak való kézikamera, a vágást megcsinálta a haver a múvimékerrel, forgatókönyvet meg összedobta néhány helyi, pedáns tanítónő. Operatőr meg hangosító, meg hasonló burzsuj dolgok meg csak rongyrázásra valók.

De őszintén, valóban érdemes ilyesmivel foglalkozni 2013-ban? Emlékszem rá, hogy gimiben nekünk is kötelező volt végigülni az unalmas drogprevenciós előadásokat, a szexuális felvilágosító órákról nem is beszélve. Egyhangúak voltak, szájbarágósak, a legtöbb dologgal, amiről pedig szó esett, már évek óta tisztában voltunk. Egyedül annak örültünk, hogy épp elmarad az aktuális töri vagy matek óra, és hogy osztogatnak ingyen betétet, bár legtöbbször abból is olyan fajtát, ami egy elefántnak is nagy lett volna. Biztos csak az maradt…

Lehetne jól csinálni… És lehet, hogy érdemes is lenne. De akkor azt a 66 millió forintot nem valakinek a zsebébe, hanem egy profi csapatnak adni, akik képesek összehozni egy olyan forgatókönyvet, amire tényleg felfigyel a célközönség, és ne adj Isten még el is gondolkoznak rajta. Hiszen a bulizás nem rossz, a munkakeresés sem rossz, de ahelyett, hogy megmondjuk mi nem jó, érdemes lenne megmutatni mi az. Persze a siker így sem garantált, mert a fiatal az csak fiatal, és tudom, divatos szidni „az új generációt”, de ők sem rosszabbak semmivel, mint mi vagy a szüleink voltak ennyi idősen. Ha meg akarjuk szólítani őket, vagy tegyük rendesen, vagy sehogy, de semmiképp se álcázzunk pénzosztogatós projektet jótékony célnak. Főleg ne a rendőrség nevében.

Ugyanis ez…

 

…nagyon gáz!

szipp_1.jpg 

De azért nézhetjük ennek is a jó oldalát! Hívjuk át néhány haverunkat, nyissunk meg egy üveg bort (vagy sört, esetleg töményet, kinek mi tetszik), dobjunk be egy instant popcornt a mikróba, és indítsuk el Szabolcs megye amatőr filmeseinek legújabb alkotásait. Higgyétek el, a szórakozás garantált!