Évadzáró

magyarorszag_szeretlek.pngAhogy észrevehettétek, kicsit ritkábban vannak új posztok mostanában a blogon. Ennek több oka is van. Először is az, hogy élem a mindennapi életemet, ami mostanában kicsit több energiámat emészti fel, mint az elmúlt években. A másik pedig az, hogyha minden egyes kétes fogadtatású politikai húzásról írnék egy bejegyzést, már rég lekoptak volna a gombok a billentyűzetemről. Igazából néha úgy érzem, mintha valami groteszk szitkomba csöppentem volna, ahol olyan gyorsan pörögnek az események a húszperces epizódokban, hogy már azok sem tudják követni, akik a forgatókönyvet írják. Nemhogy szegény néző, akit meg sem kérdeznek, hogy egyáltalán tetszik-e neki a műsor, arról nem is beszélve, hogy kaszting nélkül kaphatja meg bármikor a Szenvedő Alany szerepét.

Testközelből látja, ahogy kígyóznak a sorok a Blahán ételosztáskor, majd hazamegy és belefut egy olyan fizetett politikai hirdetésbe, amiben azt ecsetelik, milyen jól is élünk. Igaz, én egyáltalán nem panaszkodhatok, hiszen enni van mit, laknom is van hol, és öltözködni is tudok miből. Olyan luxusra meg nem is vágyom, mint egy többszázezres táska vagy 15 millió/féléves svájci tandíj. De tegyük hozzá, hogy biztos vagyok benne, ha ledolgoztam volna három kemény évet a szállodaiparban, nekem is menne mindez.

Jó hír, hogy az elmúlt évben ismét nőtt az egy orbánviktorra eső stadionok száma, kerestük a jót a Magyar Krónika című rendkívül színvonalas kiadvány segítségével, és kiderült az is, hogy Drága Kormányunk hozzáértő szakemberei olyannyira elnyerték szavazók bizalmát, hogy még négy évig jobbíthatják országunk lakóinak életét. Ennek érdekében kötetett egy csodás megállapodás Putyinnal, a nézők érdekében pedig változtatni kellett a népbutító műsorokat sugárzó médiumokat sújtó adókon. Tervbe került az internet megadóztatása is, ami alapjában véve egy jó ötlet, csak a kormánynak nem sikerült megfelelően kommunikálnia a köznép felé, így történt egy erzsébethídnyi zavar az erőben. Az USA pedig szégyellje magát, hogy nem volt képes egy magyar nyelven beszélő ügyvivőt ideküldeni, így szegény Vida Ildikónak kellett tolmácsért folyamodnia, mikor az őt ért borzasztó vádakra kereste a választ. Kiderült, hogy a politikusoknak is kell fizetniük az eddig ingyenes autópálya szakaszon, és megoldották, hogy a bolti dolgozók is otthon társasozhassanak a gyerekeikkel vasárnaponként. Ja, és ÚJ TÍZEZRES! Ezen kívül ismét vannak Való Világ,és Rising Star meg egyéb nyerteseink, karácsonykor ugyan nem, de most már esik a hó, amit persze a Közútkezelő minden probléma nélkül tud kezelni, így remélhetőleg nem lesz szükség arra, hogy átüljünk egy másik kocsiba.

Úgy tűnik tehát, minden rendben van, így bizakodva várjuk a 2015-ös évadot. Ha el nem kaszálják addig a műsort…