Hende Csaba nincs tisztában az útdíjjal

wp_20141231_001.jpgEz bárkivel előfordulhat, de hogy még hazugságokat is terjeszt ezzel kapcsolatban, az már felháborító. „Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy csupán riogatás az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát. – Ma sem fizetős a 86-os, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen.” – írja a 2014. december 31.-én megjelent Vas Népe második oldala, ahol Hende Csaba egy rendkívül hosszadalmas interjú keretein belül beszél a szombathelyi fejlesztésekről.

E szavak olvasása után, az internetet nem használó, vas megyei polgár megnyugodhat, hogy neki bizony még mindig ingyenes lesz az úthasználat. Csakhogy ez egy hazugság, mert igenis kell fizetni a 86-os bizonyos szakaszán. Itt tisztán látszik, forrás a kormany.hu.

vasmegye.jpg

Nyilvánvalóan egy újabb mocskos pénzlehúzás a kormány új ötlete, ami nem hiába kelt ekkora közfelháborodást. A rendszer egyelőre átláthatatlan, ráadásul pofátlanul az utolsó pillanatban tették közzé mind az útszakaszokat, mind a helyeket, ahol ezek a matricák megvásárolhatók. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Kft. honlapján lehet tájékozódni az árakról, meg a kategóriákról, de röviden így néz ki a dolog:

Aki eddig is autópályázott, annak segítség a megyei matrica, persze csak akkor, ha másfelé nem megy soha, mert onnan már matekozni kell erősen, mi éri meg és mi nem, illetve hányszor. Aki nem autópályázott, de kocsikázik elkerülőszakaszokon és autóúton, esetleg több megyén át is jár, az megszívta.