Ilyen boldog cicaéletet él a teljesen vak Bruce és Clerence

A két vak cicus nem engedi, hogy fogyatékosságuk bármiben is megakadályozza őket. 

bruce01.jpg

A vörös macskák gazdája, Daniel Londonban él és szociális munkásként dolgozik. "Bruce teljesen vakon született, neki talán kicsit könnyebb, mint Clerence-nek, akinek egy súlyos fertőzés miatt kellett eltávolítani mindkét szemét. Ő nehezebben szokja meg, hogy semmit sem lát" -mesélte. - "Mindenképpen benti tartásra szerettünk volna cicát örökbe fogadni, mivel egy emeleti lakásban lakunk, nincs kertünk. Mikor elmentünk a menhelyre, Bruce egyből a szívünkbe lopta magát, és nem volt mese, a tesóját is hoznunk kellett. Eredetileg Garfieldnak és Tigrisnek hívták őket, de azt gondoltuk ezek túl snassz nevek két ilyen különleges cicusnak. Ezért a két zenész, Bruce Springsteen és Clerence Clemons után neveztük el őket."

bruce02.jpg

Attól függetlenül, hogy teljes mértékig benti macskák, boldog cicaéletet élnek. Szagok, hangok és ízek alapján ismerik meg a világot, és úgy játszanak, mint a normális macskák. A fogyatékosséguk alig befolyásolja a hétköznapi életüket. "Néha, amikor nagyon belemerülnek a játékba, levernek dolgokat vagy nekimennek ennek-annak. Gyakran visszük őket orvosi ellenőrzésre, eddig minden a legnagyobb rendben és reméljük ez így is marad még sokáig."

A macskák nagyon barátságos természetűek, idegenekhez is egyből odamennek, érdeklődőek. Hamar feoldódnak, és mire az ember észbe kap, már ölben ülnek és dorombolnak. Ha benti cicában gondolkodsz, mindenképp érdemes számba venned a fogyatékossággal élő állatokat is, hiszen ugyanannyi (ha nem több) szeretet tudnak adni, mint az egészséges társaik. 

 

Miben más az élet egy vak cicával?

  • A vak cicusok sokkal félénkebbek, gyorsabban megriadnak mindentől. Ezért mindig lassan közeledjünk és beszéljünk hozzájuk, így könnyebben be tudják lőni, honnan érkezünk feléjük és milyen távolságra vagyunk tőlük.
  • Jobban kedvelik a csörgő-zörgő játékokat.
  • Mindig tartsuk ugyanott az etető és itató táljukat, valamint az almot. Ha nem találják a megszokott helyen, könnyen pánikba esnek. 
  • Ha ki is engedjük, minden lépését figyeljük!

via