Autóshow osztrák módra - Motomotion 2014

Ha április eleje, akkor itt a nyugati határszélen kihagyhatatlan program Ausztria egyik legnagyobb autós rendezvénye, az immár tizenkét éves Motomotion. A valamikori csilli-villi tuningshow azonban az évek során meglehetősen nagy változáson ment keresztül, így mára már egy igazi szórakoztató program az autók, motorok és még a kis villanyvasutak szerelmeseinek is, nemtől és korosztálytól függetlenül. Azt kell mondjam, ez a tökéletes délutáni autós program a családnak pucér csöcsös lányok és hangos ucc-ucc zene nélkül. És mindössze 5 eurot kell érte fizetni a felnőtteknek, a diákoknak 3,5-öt, a gyerekeknek pedig 12 éves korig ingyenes.

thumb_Logo3.jpg

Ízirájder, öcsém!

Az idei kiállítás a custom motorok jegyében zajlott, az egyik hatalmas kiállító terem dugig volt az épített motorcsodákkal, amikből aztán a közönség kiválaszthatta, hogy melyiket találja a legszebbnek, valamint élőben végig lehetett nézni motorépítést és festést is.

moto6.JPG

Autók és a többi…

Azonban annak sem kellett búslakodnia, aki kevésbé érdeklődik a kétkerekűek iránt, hiszen a négy (vagy több) kerekűeknek csakugyan jutott bőven hely az Oberwart szélén lévő méretes rendezvényközpontban. Az első csarnokban a szokásos autószalon fíling fogadja a látogatót, a standoknál a kiállítók a legújabb modelljeiket mutatják be, a szériautókat meg lehet tapogatni, bele lehet ülni, az autókereskedések képviselői pedig készségesen állnak az emberek rendelkezésére. Az épített autók között a hotrodok aratták a legnagyobb sikert, a készítőik pedig még fokozták is a hangulatot, mikor megbőgették a motorokat. Idén sem hiányozhattak az amerikai izomautók, és a tuningolt gépek sem, habár ők egy icipicit háttérbe szorultak, inkább a hangtechnika, mint a kinézet játszott ezen a részlegen. Akinek a szívében a haszongépjárművek foglalnak el előkelő helyet, azok is örülhettek, hiszen a kamionoknak, a kisteherautóknak és még a mezőgazdasági gépeknek is jutott hely.

moto8.JPG

Elvan a gyerek…

Idén először a kiállítás történetében nemcsak az autók, hanem a kis villanyvasutak is képviseltették magukat ezen a technikai kiállításon. Egy olyan kiállító teremnyi terepasztalt csodálhattak meg az érdeklődök, amely magyar-osztrák koprodukcióban készült, de a nagyobb részt a Szombathelyi Vasútmodell és Vasútbarát Egyesület szolgáltatta.

 moto17.JPG

Odakinn a világ

A külső helyszínen interaktív programokkal szórakoztatták az érdeklődő közönséget. Amíg a kicsik tűzoltó autót csodáltak vagy a kiépített pályán quadoztak, a jogosítvánnyal rendelkezők ingyen vezetéstechnikai tréningen tehették próbára a tudásukat. Az extrémebb szórakozásra vágyók benevezhettek egy kis drift taxizásra, vagy akár repülhettek egy kört helikopterrel. Hátul épített versenygépek nyűtték az aszfaltot, előbbre pedig, naponta három alkalommal motoros kaszkadőr bemutató szórakoztatta a nagyérdeműt.

moto5_1.JPG

Összefoglalva én csak ajánlani tudom ezt a rendezvényt mindenkinek, kellemes délutáni program lehet az egész családnak.

A képre kattintva album nyílik!