Ilyen szépek az új kormányplakátok

De jó, kijöttek a kormány legújabb plakátjai! Épp ideje, a bevándorlósat már úgyis kezdtem megunni. Ezúton szeretnék gratulálni a kormánynak, mert sikerült alulmúlnia az előzőeket. Értem én a koncepciót, hogy egyszerű, érthető, jól olvasható dolgokban és hétköznapi, szimpatikus embereket szimbolizáló figurákban gondolkodtak, ami alapjából egy jó ötlet. Csak az a baj, hogy ez az egész egy nagy katyvasz lett. És most nem is szövegekre gondolok, mert ezeken az egyértelműen propaganda mondatokon nincs mit csámcsogni. Csak a célközönséget nem értem. Aki az elmúlt időszak történései ellenére elvakult fideszhívő, az vagy jó pénzt kap érte, vagy teljesen hülye, de a lényeg, hogy nem kell meggyőzni arról, hogy neki mennyire jó itt. Ő tényleg jól érzi magát. Aki pedig nem szimpatizált a kormánnyal, azt nem ezek a béna, „leszarom, tök mindegy milyen, úgyis egy rakás lóvét fizetnek érte” stílusban készült, kiforgatott igazságot tartalmazó plakátok fogják meggyőzni.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én minél tovább nézem ezeket a csodás műveket, annál inkább feltűnnek az ellentmondások. Például az elsőn, ez a mosolygós fiatal lány azt állítja, hogy nem akar illegális bevándorlókat. Vigyorogva! Ki az, aki egy ilyen mondatot akkora mosollyal ejt ki a száján? Szegény lány vagy pszichopata vagy súlyosan elmeroggyant.

kormanyplakat01.jpg

Aztán van ez „család”, ahol az anya minimum 43, az apa meg 50 éves és két kicsi gyerekkel pózolnak. Nem azt magyarázza állandóan a kormány, hogy a fiatal nőknek gyereket kell szülni? Vagy ezek az unokáik? Akkor nem ők kapják a családi kedvezményt. Vagy ez annyira jó, hogy mindenkinek jut belőle?

kormanyplakat05.jpg

Aztán itt van izomgyurka és cukimanci, akik nem igazán úgy néznek ki, mintha az otthonteremtésen gondolkodnának, sokkal inkább azon, hogy a Soundra csak napi vagy inkább hetijegyet vegyenek.

kormanyplakat03.jpg

Ennek a láthatóan nyugdíjas korú fickónak meg mi köze a minimálbérhez? Ő már úgysem dolgozik.

kormanyplakat02.jpg

Azért nem vagyok ám ennyire kritikus! Ennek a néninek simán elhiszem, hogy örül a rezsicsökkentésnek, sőt még el is hiszi, hogy valóban több pénz marad a zsebében hosszútávon.


kormanyplakat04.jpg

Még annyit jegyeznék meg a végén, hogy a photoshop -közmunkás remélem még sokáig marad a helyén, mert a versenyszférában sajnos ilyen silány munkával nem igazán tud majd érvényesülni.