Koczy blogja

Gratulálunk! Címlapra tettük a posztodat!

Kevés személyes hangvételű poszt született mostanában a blogra, nem éreztem különösebben szükségét, hogy kiteregessem az érzelmi világomat a nagyérdemű felé, sőt tematika is egy egész más irányba indult el az elmúlt időszakban. 

Ez a poszt megszakítja ezt a folyamatot, ugyanis az elmúlt napok médiatörténései mind a lelkivilágomra, mind a blogomra hatással vannak/lesznek. Nekem ez a kis felület többet jelent, mint egy hely, ahová kiírhatom a gondolataimat. 

10450070_860605740633567_1381207620440010044_o.jpg

Tovább olvasom

Kóvályogjunk a Balcsinál! - 1. rész

Sümeg, Szigliget, Tapolca

A munkáink és egyéb elfoglaltságaink miatt viszonylag kevés időnk van mostanában kirándulgatni, ezért igyekszünk olyan helyszíneket választani, amik másfél óra alatt elérhetőek Szombathelyről, mégis egy kicsit kiszakítanak a hétköznapokból. 

Kóválygós sorozatunkat ezúttal a Balaton északi részével folytatjuk; Sümegen és Szigligeten megnézzük a várromot, Tapolcán pedig gyönyörködünk a Malom-tóban. 

aa18bb93-b4ce-4fc0-b279-eaefeb38f2b5.JPG

Tovább olvasom
2020\07\05 Koczy 29 komment

Nagy tervek egy apró házból

A fiatalok lakhatási kérdése a magas albérlet árak és a drága lakások miatt nem csak nálunk, hanem bizony a világ minden táján problémát jelent. Tim Davidson és Sam Cosner, az amerikai pár megunta, hogy bevételük jó részét albérletre kell költeniük, saját lakásra pedig hitel nélkül esélyük sincs. Három évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy dobják addigi életvitelüket, amit tudtak pénzzé tettek és egy apró, vízparti, guruló házba, "Tiffany"-ba  költöztek. Annyira megkedvelték ezt az életstílust, hogy terveik szerint egy egész kis közösséget hoznak létre a 200.000 dollárért vásárolt, floridai félszigeten.

tiffany_a_pici_ha_z_1.jpg

Tovább olvasom

Kóvályogjunk Vasban - 3. rész

Kámoni Arborétum, Jeli Varázskert, Pinka szurdok

dbf113e5-db01-4216-a68f-7994e05a4478.JPG

 

Az előző részekben bejártuk Kőszeg környékét, felmásztunk egy tankra, majd körbesétáltuk az Őrségben található tavakat.

Sorozatunk harmadik részében még mindig maradunk Vas megyében, ezúttal romantikus arborétumi sétát tartunk és túrázunk egyet a környék legszebb szurdokában. 

Tovább olvasom
2020\06\21 Koczy 14 komment

A megmondó lányok széttesztelték a társadalmat

Körülbelül egy hete megjelent egy videó a Yotube-on, amiben egy fiatal lány rendkívül bicskanyitogató módon osztja az észt, megcélozva az egyetmistákat, meg azokat a fiatalokat, akik még nem találták meg mi az, ami boldoggá teszi őket. Hozzám nem az eredeti videó jutott el először, hanem az egyik, általam kedvelt csatorna készített rá egy reakciót. Ekkor nyugtáztam, hogy jó, oké, még egy fiatal, aki hülyeségeket beszél az interneten, majd kinövi. Aztán elkezdte a videomegosztó folyamatosan feldobálni az ezzel kapcsolatos tartalmakat és azt vettem észre, hogy az egész magyar Yotuber szcéna nekirontott a csajnak. Tegyük hozzá, jogosan, viszont sok helyen éreztem azt, hogy már sok mindent nem tud hozzátenni az adott videós, viszont ez fut most, ebből lehet gyorsan nagy nézettséget generálni. 

bdd117d4-f145-4c9c-a117-fe7d15f2b1be.JPG

Tovább olvasom

#maradjotthon és #homeoffice a gyakorlatban

A koronavírus kapcsán már mindenki leírt mindent, ami érdekes lehet, a legtöbb cég (ahol megoldható az otthoni munkavégzés), ideiglenesen hazaküldte a dolgozóit. A vendéglátóhelyek, szállodák, különféle szolgáltatóegységek bezártak, az ételt is csak elvitelre vagy kiszállításra lehet kérni.

home-sweet-home.jpg

Engem is hazaküldtek múlt héten, hogy inkább home office-ban folytassam a munkahelyi teendőimet. Körülbelül hat évvel ezelőtt dolgoztam otthoni munkavégzéses rendszerben, azonban akkor, mivel szoros kontroll nem volt a munkáltató részéről, rengeteg hibát elkövettem. Napközben elintéztem ezt meg azt, gyorsan elindítottam egy mosást, megfőztem az ebédet, aztán arra jöttem rá, hogy estére még rengeteg munkám maradt és sokszor éjszakába nyúlóan dolgoztam. Sokszor már napokig ugyanabban a ruhában voltam, többször még a fésülködés is elmaradt, hiszen úgyis otthon vagyok, nem lát senki. 

Elhatároztam, hogy ezúttal okosabban csinálom majd, megpróbálom tartani a megszokott rendszert az életemben. Egy csomó cikk és HR-portál elkezdett foglalkozni az otthoni munkavégzéssel és az azzal járó nehézségekkel. Jótanácsokból sosincs hiány, de nézzük meg, ezekből mik azok, amik bejönnek, ha nem mozdulhatunk ki otthonról. 

Tovább olvasom

Karácsony "bisziglije" és Update Norbi döngő léptei

Általában átsiklok a bulvárban és a közszolgálati médiában megjelent dolgok felett, de ezen a héten mindkét részről olyan erős impulzusok érkeztek, hogy nem hagyhatom szó nélkül. Így hétvégére összeszedtem nektek, hogy mik mozgatták meg leginkább a magyar médiát 2020 negyedik hetében. 

f1a0f398-efc7-4235-9153-4a8911b65619.JPG

Tovább olvasom

A kreatív csajok vintage cuccokból öltöznek rajzfilm karaktereknek

A 25 éves angol ikerpár hobbija nem csak jópofa, hanem meglehetősen jövedelmező is. 

vintage02.png

Az Instagram korában egy-egy jó ötlettel gyorsan lehet népszerűségre szert tenni. A két lány, Danielle és Nicole gyerekkoruk óta nagy rajongója a rajzfilmeknek, a vintage cuccok szeretete pedig nemrégiben kezdődött náluk. Először csak a főiskola mellett szerettek volna némi plusz jövedelemhez jutni, ezért kitalálták, hogy az elfekvő darabokból egy Disney ihletésű kollekciót állítanak össze, így próbálva jutányos áron megszabadulni a ruháktól. Azonban a képek annyira népszerűek lettek, hogy komoly érdeklődés kezdett mutatkozni a rajzfilmes kollekcióra. 

Tovább olvasom

Az átok háza (2020) - kritika

Unaloműzőnek elmegy... 

az_a_tok_ha_za_2020_02.jpg

Az amerikaiak nagyon szeretik a japán horrort, igaz a saját szájízük szerint. Ezért is ültetik át (és nem egyszer butítják le) az eredeti történetet, vegyük csak az egyik legsikeresebbet, a Kört, amelynek már szintén jóval több folytatása született, mint ami feltétlen szükséges lett volna. Ez a helyzet az Átokkal meg annak a plusz két részével, illetve Az átok háza címen futó legújabbal, ami egyfajta újragondolása az elsőnek.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása